Reglament del Consell de la Cultura Popular i Tradicional de Catalunya (Decret 147/2010, de 26 d'octubre)

Publicado enDOGC
Ámbito TerritorialNormativa de Cataluña
RangoDecreto

L'article 14 de la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural, crea el Consell de la Cultura Popular i Tradicional com a màxim òrgan de caràcter consultiu del Departament competent en matèria de cultura en l'àmbit de la cultura popular i tradicional.

Aquest Decret té per finalitat desenvolupar la regulació del Consell de la Cultura Popular i Tradicional pel que fa a la composició, funcions, organització i funcionament.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

ARTICLE ÚNIC S'aprova el Reglament del Consell de la Cultura Popular i Tradicional, que s'insereix a continuació.

Barcelona, 26 d'octubre de 2010

José Montilla i Aguilera

President de la Generalitat de Catalunya

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Reglament del Consell de la Cultura Popular i Tradicional

ARTICLE 1 El Consell de la Cultura Popular i Tradicional

El Consell de la Cultura Popular i Tradicional és el màxim òrgan consultiu del Departament competent en matèria de cultura en les matèries regulades per la Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural, i té per finalitat contribuir al millor desplegament de la cultura popular i tradicional i facilitar el compliment de les funcions que té encomanades el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

ARTICLE 2 Seu

El Consell de la Cultura Popular i Tradicional té la seva seu en la del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

ARTICLE 3 Funcions

Són funcions del Consell de la Cultura Popular i Tradicional:

  1. Assessorar el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana en l'exercici de les seves funcions.

  2. Emetre informe preceptiu sobre la declaració de festes i elements festius d'interès nacional i sobre la declaració d'associacions i fundacions d'interès cultural.

  3. Emetre informe sobre les propostes a incloure en la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat, que fa pública el Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

  4. Proposar al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana les accions que consideri convenients per a la protecció i la difusió de la cultura popular i tradicional i per al suport a l'associacionisme cultural, amb especial atenció a la visualització de la contribució de les dones en aquest àmbit.

  5. Elaborar un informe anual sobre l'estat de la cultura popular i tradicional a Catalunya, que incorpori la perspectiva de gènere i de les dones en la seva elaboració, i a tal efecte indiqui les repercussions o l'impacte de les actuacions realitzades amb relació a dones i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR