Llei 10/2015, d’1 de desembre, de la Comissió General de Consells Insulars

SecciónI. Disposicions generals
EmisorPRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyLlei

LA PRESIDENTA DE LES ILLES BALEARS

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de les Illes Balears ha aprovat i jo, en nom del Rei i d’acord amb el que s’estableix a l’article 48.2 de l’Estatut d’Autonomia, promulg la següent:

LLEI

La Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, és l'expressió de la voluntat d’avançar en l’autogovern, en el reconeixement del fet insular i en el major protagonisme que han de tenir cada una de les illes i els seus respectius consells insulars, per donar, en definitiva, una millor resposta a les noves necessitats dels ciutadans. En aquest sentit l'Estatut va preveure, entre d’altres, dues noves fórmules de cooperació institucional. En l’àmbit de l’executiu es va crear la Conferència de Presidents, i en l’àmbit del legislatiu l'Estatut preveu la Comissió General de Consells Insulars.

Així idò, l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears a l'article 53 estableix que: “Es crea en el si del Parlament la Comissió General de Consells Insulars, de composició paritària Parlament-consells insulars. Dita comissió elaborarà el seu propi reglament que ha de ser aprovat per les dues terceres parts dels seus membres, i que en regularà la composició, l’organització i les funcions”.

Atès que l'esmentada comissió paritària no està prevista a l'actual Reglament del Parlament de les Illes Balears, és necessari que s'acordi la seva constitució per disposició legal. La present llei és una passa prèvia i necessària, per tant, per acordar al si d’una comissió participada paritàriament pel Parlament i pels consells insulars, el reglament, la composició i les funcions de l’estatutària Comissió General de Consells Insulars en el si del Parlament.

Article únic

  1. Es crea en el si del Parlament de les Illes Balears la Comissió General de Consells Insulars de composició paritària Parlament-consells insulars.

  2. La Comissió General de Consells Insulars, que té per finalitat aprovar per dues terceres parts dels seus membres, el seu reglament, composició i funcions, d’acord amb el que es preveu a l’article 53 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, estarà integrada per 24 vocals, 12 diputats o diputades nomenats o nomenades pels grups parlamentaris d’acord amb les proporcions acordades per la Mesa i la Junta de Portaveus a la present legislatura, i 3 consellers o conselleres per cadascun dels consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, garantint la participació de tots els grups polítics presents als consells insulars.

Disposició final

La composició de la Comissió General de Consells Insulars prevista a l’apartat 2 de l’article únic d’aquesta llei, quedarà sense efectes una vegada aprovada en el marc del seu reglament la composició de la Comissió General de Consells Insulars per les dues terceres parts dels seus membres.

Per tant, ordén que tots els ciutadans guardin aquesta llei i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin guardar.

Palma, 1 de desembre de 2015

La presidenta

Francesca Lluch Armengol i Socias

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR