Decret 26/2016, de 13 de maig, d’aprovació dels nous Estatuts de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC)

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 4/2004, de 16 de gener, es va crear l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals com una empresa pública amb la naturalesa d’entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d’obrar.

Posteriorment, mitjançant el Decret 41/2012, d’11 de maig, es varen modificar íntegrament els Estatuts aprovats en el Decret 4/2004, per adaptar-los a la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En la disposició addicional primera del Decret 41/2012, ja esmentat, es va establir que, en el supòsit que futures reorganitzacions del Govern de les Illes Balears distribuïssin l’exercici de les competències en matèria d’educació i en matèria de cultura entre diferents conselleries, el Govern, mitjançant un decret, adaptaria l’organització de l’IBISEC a la nova situació i determinaria qui en seria el president i a quina conselleria hauria de quedar adscrit.

Mitjançant el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d’agost), modificat posteriorment pel Decret 1/2016, de 16 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 23, de 18 de febrer), es varen establir les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es varen atribuir les competències en matèria de cultura a la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, motiu pel qual es va fer necessari adaptar l’organització de l’IBISEC a la nova situació i determinar qui n’havia de ser el president i a quina conselleria havia de quedar, finalment, adscrit.

En data 21 de març de 2016, el Consell d’Administració de l’IBISEC va aprovar, de manera definitiva, la modificació dels anteriors Estatuts, aprovats pel Decret 41/2012, a fi d’adaptar-los a la nova estructura orgànica del Govern de les Illes Balears, aprovada pel Decret 1/2016, de 16 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015.

Amb aquesta modificació, a més, s’ha aprofitat per fer una nova redacció íntegra dels Estatuts, a l’efecte no tan sols d’adaptar-los a la nova estructura orgànica del Govern, sinó de dotar l’IBISEC d’una nova organització, sobretot pel que fa als alts...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR