Aplicació del real Decret- Llei 20/2011, de 30 de desembre , de mesures urgents en materia presupostaria, tributaria i financera per la correció del dèficit.

SecciónPrimera. Contractació Pública
EmisorAJUNTAMENT D'ALAIOR
Rango de LeyLlei

Exp: 441/2013

RESOLUCIÓ D'ALCALDIA

Atès que en data 31 de desembre de 2011 es va publicar en el BOE el Real Decreto-ley 20/2011, de 30 de diciembre, de medidas urgentes en materia presupuestaria, tributaria y financiera para la corrección del déficit público, que en el seu article 8 estableix que per als períodes impositius 2012 i 2013, els tipus de l'Impost sobre béns immobles s'incrementaran entre un 4% i un 10% en funció de la data d'aprovació de la darrera ponencia de valors.

Atès que a Alaior la ponencia de valors vigent actualment va ser aprovada l'any 2004, en aplicació de l'esmentat Real Decreto Ley 20/2011 correspon l'increment del tipus impositiu en un 6% a tots els immobles, excepte a aquells que tenguin un ús residencial i pertanyin a la meitat amb menor valor cadastral dels immobles amb aquest ús.

Atès que el Gerent Regional del Cadastre ens ha comunicat el valor que correspon a la mitjana dels valors cadastrals dels béns immobles urbans d’ús residencial que consta al Padró de l’Ajuntament d’Alaior és de 70.492,13 euros.

Atès que l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre béns immobles de l'Ajuntament, en la seva disposició adicional segona, estableix que “les modificacions produïdes per la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat o qualsevol altra norma de rang legal que afectin a qualsevol element del present impost seran d'aplicació automàtica dins l'àmbit d'aquesta ordenança”.

Considerant que els articles 85 i següents de la Llei 58/2003 General Tributaria estableixen l'obligació per part de l'Administració de prestar als obligats tributaris la necessària informació i assistència en relació als seus drets i obligacions, mitjançant, entre altres, comunicacions i actuacions d'informació.

Vista la conveniència de donar publicitat als tipus de gravamen que, d'acord amb el Real Decreto Ley 20/2011, seran d'aplicació durant l’exercici 2013.

Per tot això,

RESOLC

PRIMER. Adequar el tipus de gravamen de l'Impost sobre béns immobles urbans per a l'exercici 2013 al que es disposa en l'article 8 del Real Decreto Ley 20/2011, de 30 de desembre, que queden establerts com segueix:

TIPUS IMMOBLE
0,640% Béns immobles d'ús residencial (vivienda propio) amb valor cadastral inferior o igual a 70.492,13 euros.
0,678% Béns immobles d'ús residencial (vivienda propio) amb valora cadastral superior a 70.492,13 euros.
0,678% Béns immobles d'ús no residencial.

SEGON. Donar publicitat a aquesta resolució mitjançant la seva publicació en el BOIB, en la pàgina web de l'Ajuntament i en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

Alaior, 11 de març de 2013.

La batlessa,

Misericòrdia Sugrañes Barenys.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR