Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 8 de setembre de 2014 per la qual es convoca un concurs de mèrits per constituir les borses generals per a la selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears de la categoria de tècnic/a especialista de laboratori

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorSERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyResolució

Antecedents

  1. En l’article 9 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, es regulen les causes per efectuar nomenaments de personal estatutari temporal:

Article 9 Personal estatutari temporal
  1. Per raons de necessitat, d’urgència o per al desenvolupament de programes de caràcter temporal, conjuntural o extraordinari, els serveis de salut poden nomenar personal estatutari temporal.

    Els nomenaments de personal estatutari temporal poden ser d’interinitat, de caràcter eventual o de substitució.

  2. El nomenament de caràcter interí s’expedeix per a l’acompliment d’una plaça vacant dels centres o serveis de salut, quan sigui necessari atendre les funcions corresponents.

    S’ha d’acordar la cessació del personal estatutari interí quan s’hi incorpori personal fix, pel procediment legal o establert per reglament, a la plaça que ocupi, i també quan aquesta plaça quedi amortitzada.

  3. El nomenament de caràcter eventual s’expedeix en els casos següents:

    a)Quan es tracti de la prestació de serveis determinats de naturalesa temporal, conjuntural o extraordinària.

    b)Quan sigui necessari per garantir el funcionament permanent i continuat dels centres sanitaris.

    c)Per a la prestació de serveis complementaris d’una reducció de jornada ordinària.

    S’ha d’acordar la cessació del personal estatutari eventual quan es produeixi la causa o venci el termini que es determini expressament en el nomenament, i també quan se suprimeixin les funcions que en el seu dia el van motivar.

    Si es realitzen més de dos nomenaments per a la prestació dels mateixos serveis per un període acumulat de 12 mesos o més en un període de dos anys, és procedent l’estudi de les causes que els van motivar, per valorar, si s’escau, si és procedent la creació d’una plaça estructural a la plantilla del centre.

  4. El nomenament de substitució s’expedeix quan és necessari atendre les funcions de personal fix o temporal, durant els períodes de vacances, permisos i altres absències de caràcter temporal que comportin la reserva de la plaça.

    S’ha d’acordar la cessació del personal estatutari substitut quan es reincorpori la persona a qui substitueixi, i quan aquesta perdi el dret a la reincorporació a la mateixa plaça o funció.

  5. Al personal estatutari temporal li és aplicable, quan sigui adequat a la naturalesa de la seva condició, el règim general del personal estatutari fix.

  6. D’altra banda, en l’article 33.1 es disposa que la selecció de personal temporal s’ha d’efectuar per mitjà dels procediments que permetin la màxima agilitat en la selecció, els quals s’han de basar en els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, i s’han d’establir havent-los negociat prèviament en les meses corresponents.

  7. En l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears encara no s’han disposicions reglamentàries que regulin la selecció i la provisió del personal estatuari, per la qual cosa continua vigent amb rang reglamentari el Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la seguretat social, de conformitat amb l’apartat 1.c de la disposició transitòria sisena de la Llei 55/2003. Per això, mentre no s’aprovi una norma reglamentària que reguli la selecció de personal estatutari, la Mesa Sectorial de Sanitat —per

  8. L’Acord del Consell de Govern de 21 de març de 2014 (BOIB núm. 39/2014, de 22 de març), que va ratificar l’Acord de la Mesa Sectorial de 17 de març, en el punt 7.1 estableix que “la creació de la llista de selecció de personal estatutari temporal per a cada una de les categories professionals de la borsa general s’ha de fer a través d’una convocatòria pública, amb l’audiència prèvia de la Comissió de Seguiment d’aquest Acord, mitjançant una resolució del director o de la directora general del Servei de Salut de les Illes Balears”. I en el punt 7.3 estableix que “Als efectes de publicitat, s’han de publicar la convocatòria i les bases íntegres en el Butlletí Oficial de les Illes Balears () i a la pàgina web del Servei de Salut ()”.

  9. Les bases de la convocatòria estan previstes en aquest Acord de 17 de març (consten en el seu annex 1) i el barem de mèrits aplicable a les categories convocades està contingut en el Pacte de 13 de juny de 2013.

  10. En virtut del punt 2 de la Resolució del conseller de Salut i Consum de 9 d’abril de 2008 (BOIB núm. 48/2008, de 10 d’abril) de delegació de competències en matèria de personal estatutari als òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears, el director general del Servei de Salut és competent per convocar i resoldre els procediments de selecció, establir-ne les bases, els programes i el contingut de les proves i nomenar els membres dels òrgans de selecció i la resta de facultats que, en relació amb les anteriors, corresponguin al conseller de Salut segons la legislació vigent.

    Per tot això, dict la següent

    Resolució

  11. Aprovar la convocatòria del concurs de mèrits per constituir les borses generals d’ocupació per a la selecció de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears per a la categoria de tècnic especialista de laboratori.

  12. Aplicar la tramitació regulada per l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 17 de març de 2014 (ratificada per l’Acord del Consell de Govern de 21 de març de 2014, publicat en el BOIB núm. 39/2014, de 22 de març), amb la modificació introduïda per l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 13 de juny de 2014 (ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 20 de juny de 2014, publicat en el BOIB núm. 85/2014, de 21 de juny) que regula la constitució de la borsa general d’ocupació en el Servei de Salut de les Illes Balears.

  13. Aprovar les bases que regeixen aquesta convocatòria, que s’adjunten com a annex 1 d’aquesta resolució, i el barem de mèrits que s’aplicarà al concurs, que s’adjunta com a annex 2.

  14. Designar la Unitat de Selecció dels Serveis Centrals del Servei de Salut com a òrgan encarregat de la tramitació del procediment i de proposar les resolucions que se’n derivin.

  15. Ordenar que es publiqui aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el web del Servei de Salut.

    Interposició de recursos

    Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs de reposició davant de l’òrgan que la dicta, en el termini d’un mes comptador desde l’endemà de la data de publicació d’aquesta resolució, d’acord amb els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR