Resolució de la sol·licitud d’avançament de les actuacions a la bassa de lixiviats dins de la modificació no substancial de l’Autorització Ambiental Integrada de l’abocador de Milà II, promoguda pel Consorci de Residus i Energia de Menorca, consistent en el projecte constructiu de les actuacions de millora de la fase I d’ampliació de l’abocador de Milà II, cel·la III i bassa de lixiviats (exp. IPPC M02/2016)

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA DE MEDI AMBIENT, AGRICULTURA I PESCA
Rango de LeyResolució

Fets

  1. En data 25 de setembre de 2014 (RE de la DG de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic núm. 5605 de 25/09/2014) es rep escrit dirigit al Sr. Miquel Colom Altès, cap del servei de Residus i Sòls Contaminats, amb l’assumpte “Observaciones a la propuesta de soluciones para las patologías detectadas en la impermeabilización de la celda III y balsa de lixiviados de la Fase I de ampliación del depósito controlado de residuos no peligrosos de Es Milà II.

    Annex a l’escrit es va adjuntar un informe elaborat per l’empresa Lurgintza Ingeniería Geológica SL, de data 20 de juny de 2014, amb el títol “Estudio, diagnóstico y propuesta de soluciones de las patologías detectadas en la impermeabilización de celda III y balsa de lixiviados de la Fase I de ampliación del vertedero de RNP de Milà II, TM Maó (Menorca)”

  2. L’informe descriu una sèrie de patologies posades de manifest a la impermeabilització de la cel·la III i la bassa de lixiviats durant el mes de desembre de 2013. Tal com es desprèn de la lectura del citat informe, durant l’execució de les obres ja es va detectar la presència d’un nivell freàtic alt que, finalment, ha generat problemes importants a la impermeabilització de la cel·la III i la bassa de lixiviats. De tots aquests fets, la Conselleria no va tenir constància fins a la comunicació de data 25 de setembre de 2014.

  3. En data 29 de gener de 2016 (RE de la CMAAiP núm.1817 d’1/02/2016) el Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca remet a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears el projecte constructiu de les actuacions de millora de la fase I d’ampliació de l’abocador de Milà II, cel·la III i bassa de lixiviats.

  4. En data 16 de març de 2016, el president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears va dictar la resolució d’urgència per la qual s’autoritza la modificació no substancial de l’autorització ambiental integrada de l’abocador de residus no perillosos de Milà II consistent en la millora de les cel·les III i de la bassa de lixiviats de l’ampliació de l’abocador de Milà II.

  5. En data 6 d’abril de 2016 (BOIB núm. 56 de 5 de maig de 2016), el Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, acordar ratificar la resolució d’urgència del President de la CMAIB per la qual s’autoritza la modificació no substancial de l’autorització ambiental integrada de l’abocador de residus no perillosos de Milà II consistent en la millora de les cel·les III i de la bassa de lixiviats de l’ampliació de l’abocador de Milà II.

  6. La resolució d’urgència del President de la CMAIB de 16 de març ratificada posteriorment pel Ple de la CMAIB en data 6 d’abril de modificava el condicionant 7.2.1 relatiu als lixiviats en els següents termes:

    “Les obres per a la substitució de la bassa, de les que es preveu una duració de 4/5 setmanes, s’hauran de realitzar les 4 setmanes del mes de juliol, i la primera d’agost en cas de ser necessària aquesta darrera. Durant aquest termini, s’haurà de preveure un intercanviador amb el qual, en el supòsit d’una sobre generació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR