Resolució del President de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de no subjecció a avaluació ambiental estratègica de la modificació puntual de núm. 1/2018 NNSS de planejament de Valldemossa que té per objecte el canvi de classificació a rústic de la UA 1 (174C/18)

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA DE MEDI AMBIENT, AGRICULTURA I PESCA
Rango de LeyResolució

Antecedents

  1. En data 4 de setembre de 2018 té entrada a la CMAIB sol·licitud d’informe en relació a la modificació puntual de referència.

  2. Es tramet juntament amb la sol·licitud la documentació de la MP aprovada inicialment per L’Ajuntament Ple en la sessió extraordinària de dia 20 d’agost de 2018. La documentació està elaborada per l’arquitecte Josep Luis Salas, així mateix, s’adjunta un estudi ambiental estratègic simplificat on es considera que la proposta no té efectes significatius sobre el medi ambient degut a que es tracta d’un canvi de classificació per passar de sòl urbà a rústic.

  3. L’objecte de la modificació, segons la pròpia memòria justificativa, és el canvi de classificació a sòl rústic dels terrenys de la unitat d’actuació nº 1 prevista en el planejament vigent aprovat a l’any 1995. Aquesta UA de 33.997’00 m2 està situada al sud-oest del centre urbà de Valldemossa, a tocar amb el Conjunt Històric de Cartoixa declarat BIC.

  4. L’art. 9 de la Llei 12/2016 d’avaluació ambiental de els Illes Balears amb la redacció donada per la Llei 9/2018 de 31 de Juliol disposa:

    “Article 9.- Àmbit d’aplicació de l’avaluació ambiental estratègica

  5. - Seran objecte d'una avaluació ambiental estratègica ordinària els plans i programes, així com les seves revisions, que s'adoptin o aprovin per una Administració pública, l'elaboració i aprovació del quals s’exigeixi per una disposició legal o reglamentària o per acord del Consell de Ministres, del Consell de Govern o del Ple d'un Consell insular, quan:

    1. Estableixin el marc per a la futura autorització de projectes legalment sotmesos a avaluació d'impacte ambiental i es refereixin a l'agricultura, ramaderia, silvicultura, aqüicultura, pesca, energia, mineria, indústria, transport, gestió de residus, gestió de recursos hídrics, ocupació del domini públic marítim terrestre, utilització del medi marí, telecomunicacions, turisme, ordenació del territori urbà i rural, o de l'ús del sòl, inclosa la delimitació d'usos portuaris o aeroportuaris; o bé,

    2. Requereixin una avaluació per afectar espais Xarxa Natura 2000 en els termes previstos en la legislació sobre patrimoni natural i biodiversitat.

    3. Els que requereixin una avaluació ambiental estratègica simplificada, quan es produeixi, algun dels supòsits següents:

    1. Quan així ho decideixi, cas per cas, l'òrgan ambiental en l'informe ambiental estratègic d'acord amb els criteris de l'annex IV de la llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental.

    2. Quan així ho determini l'òrgan ambiental, a sol·licitud del promotor.

  6. - També seran objecte d'una avaluació ambiental estratègica ordinària les modificacions dels plans i programes inclosos en les lletres a) i b) de l'apartat 1 d'aquest article quan, per si mateixes, impliquin:

    1. Establir un nou marc per a l'autorització futura de projectes legalment sotmesos a l'avaluació d'impacte ambiental en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR