Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 16 de juliol de 2018 per la qual es convoca un concurs de trasllats voluntaris per proveir places bàsiques vacants de diverses categories de personal estatutari

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
EmisorSERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyResolució

Fets i fonaments de dret

  1. L'objecte d'aquesta convocatòria de trasllats voluntaris és permetre la mobilitat del personal estatutari fix, de conformitat amb l'article 37 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

  2. El punt 3 de la disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública, disposa que excepcionalment i quan la prestació assistencial pugui resultar afectada per la falta o insuficiència de professionals, pot eximir-se del requisit de coneixements de català al personal estatutari o laboral del Servei de Salut de les Illes Balears.

  3. El 22 d'agost de 2017 i, posteriorment, el 7 de febrer de 2018, el director de Recursos Humans i Relacions Laborals del Servei de Salut va emetre un informe en el qual constata la manca o la insuficiència de professionals en les categories següents: facultatiu/facultativa especialista d'àrea de ginecologia, facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia pediàtrica i facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'angiologia i cirurgia vascular.

    Per tot això, una vegada conclosa la negociació amb les organitzacions sindicals i exercint les competències que m'atorga la disposició addicional quarta de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

    RESOLUCIÓN

  4. Convocar un concurs de trasllats voluntaris per proveir les places bàsiques vacants de diverses categories de personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears que figuren a l'annex 3 d'aquesta resolució.

  5. Eximir els aspirants a participar en aquest concurs de trasllats del requisit de coneixements de català.

  6. Aprovar les bases i el barem de mèrits que regeixen aquesta convocatòria, que figuren com annexos 1 i 2, respectivament.

  7. Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    Interposició de recursos

    Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— pot interposar-se un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

    També pot interposar-se directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la data de publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

    Palma, 16 de juliol de 2018

    El director general

    Julio Miguel Fuster Culebras

    Per delegació de la consellera de Salut (BOIB 10/2016)

    ANNEX 1

    Bases de la convocatòria

  8. Normes generals

    1.1 Es convoca un concurs de trasllats voluntaris per proveir places bàsiques vacants de les categories de personal estatutari que es concreten a l'annex 3.

    1.2. Les places oferides estan associades a un codi d'identificació per tal que es puguin consignar clarament a les sol·licituds i que serveix també per adscriure la plaça a la persona que l'obtingui sense afectar al seu nomenament ni limitar les possibilitats de reorganització segons la normativa vigent. En els casos en què s'ofereixin més d'una plaça per codi, s'ha de consignar només una vegada.

    1.3. Cada concursant pot sol·licitar per ordre de preferència totes les places de la categoria que li resultin d'interès, sense perjudici del que disposa la base 2.3.

    1.4. El concurs es regeix per aquesta normativa:

    1. Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

    2. Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social, vigent amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic en virtut de la disposició transitòria sisena de la Llei 55/2003.

    3. Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.

    4. Reial decret 184/2015, de 13 de març, pel qual es regula el catàleg homogeni d'equivalències de les categories professionals del personal estatutari dels serveis de salut i el procediment de la seva actualització.

  9. Participants i requisits

    2.1. Pot participar en aquest concurs de trasllats el personal estatutari fix del Sistema Nacional de Salut amb nomenament fix en la categoria a què concursi i que en la data en què venci el termini per presentar sol·licituds estigui en alguna de les situacions següents:

    1. Situació de servei actiu o amb reserva de plaça.

    2. Situació diferent de la de servei actiu i sense reserva de plaça.

    3. Situació de reingrés en el servei actiu amb caràcter provisional.

      2.2. Depenent de la situació en què estigui la persona concursant, els requisits per a ser admesa en aquest concurs són els següents:

    4. En servei actiu o amb reserva de plaça: està en aquesta situació el personal estatutari fix amb un nomenament en la mateixa categoria a què opta i que estigui exercint amb caràcter definitiu o que tingui reserva de plaça d'aquesta categoria en qualsevol servei de salut. Aquest personal ha d'haver pres possessió de la seva plaça amb un any d'antelació, com a mínim, a la data de venciment del termini per presentar sol·licituds.

    5. En una situació diferent de la de servei actiu i sense reserva de plaça: el personal estatutari fix que estigui en aquesta situació ha de complir els requisits legals i reglamentaris per incorporar-se al servei actiu l'últim dia del termini per presentar sol·licituds. A més, el personal procedent de la situació d'excedència voluntària prevista en els apartats a i c de l'article 67 de l'Estatut marc ha d'acreditar que ha estat en aquesta situació durant un mínim de dos anys.

    6. Al personal nomenat com estatutari fix en la situació d'excedència voluntària procedent de la situació d'expectativa de destinació en el procediment extraordinari regulat en la Llei 16/2001, segons el que estableix la seva disposició addicional quarta no se li exigirà el període mínim de permanència en tal situació per sol·licitar el reingrés.

    7. En la situació de reingrés en el servei actiu amb caràcter provisional: el personal estatutari que estigui en la situació de reingrés amb caràcter provisional en alguna plaça dependent d'aquest Servei de Salut està obligat a participar en aquest concurs i ha de sol·licitar almenys totes les places de la mateixa categoria en la mateixa àrea de salut —en la seva modalitat corresponent d'atenció primària o atenció especialitzada— on li va ser concedit el reingrés provisional.

    8. Si no s'obté plaça havent sol·licitat totes les convocades en la seva categoria, en la seva àrea de salut i en la modalitat d'atenció primària o d'atenció especialitzada, es pot optar per obtenir una nova destinació provisional en alguna de les places que resultin vacants com a conseqüència de la resolució del concurs, o bé passar novament a la situació d'excedència voluntària. Aquesta opció s'ha d'exercir una vegada publicada la resolució definitiva del concurs i, en qualsevol cas, abans que l'adjudicatari prengui possessió de la plaça des de la qual concursa.

    9. Els concursants que, estant en la situació de reingrés provisional en alguna plaça d'aquest Servei de Salut, no obtinguin una destinació sense haver sol·licitat totes les vacants ofertes en la seva categoria, en la seva àrea de salut i en la modalitat d'atenció primària o d'atenció especialitzada, o bé no participin en aquest concurs de trasllats, seran declarats d'ofici en la situació d'excedència voluntària i hauran de romandre en aquesta situació durant almenys dos anys abans de poder sol·licitar un nou reingrés provisional a l'efecte de participar en posteriors concursos de trasllats.

    10. El personal estatutari que estigui en la situació de reingrés amb caràcter provisional en alguna plaça dependent d'altres serveis de salut pot participar en aquest concurs sense que se li exigeixi el període mínim de permanència en la seva plaça d'adscripció.

      2.3. No poden participar-hi les persones que hagin estat suspeses fermament, mentre estiguin en aquesta situació administrativa.

      2.4. Els requisits exigits...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR