Resolució de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual s’emet una decisió favorable a la sol·licitud d’inscripció de la Denominació d’Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca/Pimentón de Mallorca al Registre Comunitari de Denominacions d’Origen Protegides i d’Indicacions Geogràfiques Protegides

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
Rango de LeyResolució

Antecedents

  1. L'Associació pel Foment del Pebre de Mallorca presentà una sol·licitud a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca per a la protecció del Pebre Bord de Mallorca/Pimentón de Mallorca mitjançant una denominació d'origen protegida.

  2. El 17 d'abril de 2019 es publicà en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) un anunci de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, mitjançant el qual es donava publicitat a la sol·licitud d'inscripció de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca/Pimentón de Mallorca, i s'establia un termini de dos mesos per presentar una declaració d'oposició a aquesta sol·licitud.

  3. Una vegada exhaurit el termini preceptiu des de la publicació de l'anunci en el BOE, no consta que s'hagi presentat cap sol·licitud d'oposició a la inscripció esmentada.

  4. El Servei de Qualitat Agroalimentària ha informat que la sol·licitud presentada justifica i compleix les condicions i els requisits que s'estableixen en el Reglament (CE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, i ha proposat que s'emeti una decisió favorable relativa al registre de la Denominació d'Origen Protegida Pebre Bord de Mallorca/Pimentón de Mallorca.

    Fonaments de dret

  5. L'article 30.43 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, estableix que la Comunitat Autònoma té la competència exclusiva en matèria de denominacions d'origen i altres indicacions de procedència relatives als productes de la Comunitat Autònoma.

  6. Per dictar aquesta Resolució és competent en matèria de denominacions d'origen la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació d'acord amb el que estableix el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  7. El procediment d'aprovació s'ha tramitat d'acord amb el que disposen el Reglament (CE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre de 2012, sobre règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris; el Reglament d'execució (UE) 668/2014 de la Comissió, de 13 de juny de 2014, que estableix les normes de desplegament del Reglament (UE) 1151/2012, i el Reial decret 1335/2011, de 3 d'octubre, pel qual es regula el procediment per a la tramitació de les sol·licituds d'inscripció de les denominacions d'origen protegides i de les indicacions geogràfiques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR