Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 8 de març de 2017 per la qual es nomenen vocals de la Comissió Organitzadora de les Proves d’Accés de la Universitat de les Illes Balears

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT
Rango de LeyResolució

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, modificada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa, introdueix l’avaluació final de batxillerat i dona autonomia a les universitats per determinar els procediments d’admissió als ensenyaments universitaris oficials de grau, possiblement a partir de les qualificacions d’aquesta avaluació. L’article 144.1 de la Llei esmentada disposa que les proves i els procediments de les avaluacions, els ha de dissenyar el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Nacional d’Avaluació Educativa. En el mateix article 144.1 s’estableix que la realització material de les proves correspon a les administracions educatives competents.

D’acord amb els articles 15 i 20 del Reial decret 412/2014, de 6 de juny, pel qual s’estableix la normativa bàsica dels procediments d’admissió als ensenyaments universitaris oficials de grau, per poder organitzar la realització material de la prova de batxillerat per accedir a la universitat en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) d’acord amb el que estableix el darrer paràgraf del punt 2 de l’apartat a del punt 6 de la disposició final cinquena de la Llei orgànica 8/2013, modificat pel Reial decret llei 5/2016, de 9 de desembre, s’ha de constituir una comissió organitzadora de les proves d’accés a la universitat.

En data 18 de febrer de 2017 es va publicar, en el BOIB núm. 21, la Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 15 de febrer de 2017 per la qual s’aproven les instruccions que estableixen les pautes i criteris d’actuació per a dur a terme les proves d’accés a la Universitat.

D’acord amb el punt 4 de l’annex 1 de la Resolució esmentada, la composició de la Comissió Organitzadora ha de ser la següent:

  1. President: el rector de la UIB o la persona que delegui.

  2. Secretari: una persona designada per la UIB competent en matèria d’accés a la universitat.

  3. Vocals:

    - El director general d’Universitat o la persona que delegui.

    - Dues persones designades per la Conselleria d’Educació i Universitat com a representants dels professors de batxillerat dels centres públics de les Illes Balears.

    - Un inspector d’educació designat per la Conselleria d’Educació i Universitat.

    - Dues persones expertes en matèria d’accés a la universitat designades per la UIB.

    A més, per cobrir els supòsits d’absència o impossibilitat dels membres titulars de la Comissió, se n’han de designar també...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR