Decret 12/2014, de 28 de febrer, pel qual es regulen la Comissió d’Igualtat i la Comissió Tècnica de Seguiment del Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (serveis generals)

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Mitjançant l’Acord del Consell de Govern de dia 29 de juny de 2012 es va aprovar el I Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (serveis generals) 2012-2015 i es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 98, de dia 7 de juliol de 2012.

Aquest Pla parteix d’un compromís de l’Administració i de la representació legal de les empleades i els empleats públics de desenvolupar polítiques que integrin la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes i de remoure els obstacles que impliquen la pervivència de qualsevol tipus de discriminació, amb l’objectiu d’oferir condicions d’igualtat efectiva entre dones i homes en l’accés a l’ocupació pública i el desenvolupament de la carrera professional. A la vegada, el Pla compleix el que diu la disposició addicional vuitena de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, que estableix l’obligació de les administracions públiques d’elaborar i aplicar un pla d’igualtat per al seu personal.

Concretament, aquest Pla se circumscriu a tot el personal funcionari representat en la Mesa Sectorial de Serveis Generals i al personal laboral de serveis generals de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. No s’estén, per tant, al personal docent, al personal estatutari al servei de la sanitat pública autonòmica ni al personal laboral del sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El punt 7.1 de l’Acord esmentat es refereix al seguiment, l’avaluació i el desenvolupament del I Pla d’Igualtat i, en l’apartat 2, preveu la Comissió Tècnica de Seguiment del Pla d’Igualtat amb l’objectiu de vigilar l’execució del Pla, vetllar perquè s’apliqui, fer un seguiment sobre el grau d’execució de les mesures que s’hi preveuen, estudiar els problemes que es puguin plantejar i la manera millor de dur a terme les mesures, o solucionar els incidents o entrebancs que hi puguin sorgir. Igualment, durà a terme l’estudi dels suggeriments que s’hi facin mitjançant la bústia que es preveu en el Pla i de qualsevol altra qüestió referida a la matèria d’igualtat entre dones i homes empleats públics dins l’àmbit d’aplicació d’aquest Pla o, en general, en relació amb les matèries que hi apareixen.

L’Acord també preveu que la Comissió Tècnica de Seguiment del Pla d’Igualtat ha d’informar la Comissió d’Igualtat de tot el que ha...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR