Decret 40/2013, de 30 d’agost, pel qual es modifica el Decret 108/2011, d’11 de novembre, pel qual es regula el Consell Balear de Transports Terrestres

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El Decret 108/2011, d’11 de novembre, regula el Consell Balear de Transports Terrestres com a òrgan superior d’assessorament, consulta i debat sectorial de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en assumptes que afectin el sistema de transport terrestre en l’àmbit territorial propi. Aquest òrgan està adscrit a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori.

La Llei 2/2011, de 22 de març, per la qual es regula la participació institucional de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives de la comunitat autònoma de les Illes Balears, determina que les organitzacions sindicals i empresarials més representatives han de ser presents a tots els consells o òrgans similars de direcció, participació, consulta o assessorament d’entitats públiques en l’àmbit de la mobilitat, entre d’altres.

El Decret que regula el Consell Balear de Transports Terrestres preveu que hi hagi representació de caràcter institucional, sectorial i sindical. Pel que fa a la darrera, s’assoleix amb els dos vocals per representar els sindicats que estableix la Llei2/2011. En canvi, les associacions empresarials més representatives, malgrat l’àmplia representació sectorial, no es troben integrades en el Consell.

A l’efecte de complir la Llei 2/2011, les associacions empresarials més representatives són la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i la Confederació de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (PIME Balears). Pel que fa a la representativitat de cadascuna, tradicionalment s’ha acceptat un 75% per a la CAEB i un 25% per a la PIME Balears.

Per una altra banda, si bé la Llei 2/2011 es refereix als sindicats més representatius, no exclou els sindicats que no tenguin aquesta consideració dels fòrums sectorials on tenguin representació, atès que la disposició addicional segona estableix la possibilitat que altres organitzacions o institucions que representin interessos sectorials siguin presents en òrgans d’assessorament i participació de l’Administració autonòmica de caràcter sectorial. Aquesta interpretació concorda amb la jurisprudència constitucional i del Tribunal Suprem.

Per tant, amb la finalitat d’integrar al Consell Balear de Transports Terrestres les associacions empresarials més representatives i un sindicat de caràcter sectorial, i assignar els vots que pertoquen a les associacions empresarials i sindicals més representatives a fi d’equiparar-ne la representativitat, evitant, amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR