Decret 54/2013, de 5 de desembre, de modificació del Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s’estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l’autorització i l’acreditació dels serveis socials d’atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d’autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

En data 3 de juliol de 2010 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el Decret 86/2010, de 25 de juny, pel qual s’estableixen els principis generals i les directrius de coordinació per a l’autorització i l’acreditació dels serveis socials d’atenció a persones grans i persones amb discapacitats, i es regulen els requisits d’autorització i acreditació dels serveis residencials de caràcter suprainsular per a aquests sectors de població. D’acord amb la disposició final única, aquest Decret va entrar en vigor l’endemà d’haver-se publicat.

L’objecte d’aquest Decret és regular els principis generals i les directrius de coordinació dels requisits per a l’autorització i l’acreditació de serveis socials per a persones grans i persones amb discapacitats. També regula els requisits específics per a l’autorització i l’acreditació dels serveis residencials d’àmbit suprainsular.

El capítol II d’aquest Decret regula els principis generals i les directrius de coordinació per a l’autorització i l’acreditació dels serveis. La secció segona d’aquest capítol regula, entre altres qüestions, les titulacions i qualificacions professionals que han d’acreditar els cuidadors i les cuidadores, els gericultors i les gericultores i les categories professionals anàlogues, així com el personal d’ajuda a domicili i el d’assistència personal.

D’altra banda, les seccions quarta, sisena i setena d’aquest capítol regulen, respectivament, les ràtios mínimes de personal amb les quals han de complir els centres de dia, els serveis ocupacionals per a persones amb discapacitat, el servei d’habitatge autònom i les residències per a persones grans i per a persones discapacitades per obtenir l’autorització i l’acreditació administrativa corresponents.

Aquest Decret es va dictar a l’empara de la disposició final desena de la Llei 4/2009, d’11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, que determina que el Govern de les Illes Balears ha d’aprovar el reglament de principis generals per tal de desplegar els requisits i els procediments per a l’autorització dels serveis socials en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

D’altra banda i en la seva elaboració, l’Administració va tenir en compte els criteris comuns que, per garantir la qualitat dels serveis del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència, va establir la Secretaria d’Estat de Política Social, Famílies i Atenció a la Dependència i a la Discapacitat en la Resolució de 2 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR