Acord d’aprovació definitiva amb prescripcions del catàleg de patrimoni històric del terme municipal d’Andratx.

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL INSULAR DE MALLORCA
Rango de LeyAcord

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme en sessió celebrada el dia 26 d’octubre de 2012, adoptà, entre d’altres, el següent acord:

“Atès l’expedient relatiu al catàleg de protecció del patrimoni històric del terme municipal d’Andratx, i d’acord amb el dictamen de la Ponència Tècnica d’Ordenació del Territori i Urbanisme, en el tràmit previst a l’article 132.3 del Reial decret 2159/1978, de 23 de juny, pel qual s’aprova el Reglament de Planejament Urbanístic, aquesta Comissió Insular acorda aprovar definitivament l’esmentat instrument amb subjecció a les prescripcions següents:

  1. Queden exclosos de l’aprovació definitiva els següents elements que se situen a la zona de domini públic marítim terrestre o en zona de servitud de protecció de la Llei de Costes, fins que per part de l’Ajuntament d’Andratx no es doni compliment als requeriments establerts a l’informe de 24 de maig de 2012, del cap de l’Àrea de Planejament de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient: Sínia hidràulica de Can Fasser (Port d'Andratx nº de registre EE-87 Poligon 12 parcel·la 201); Torre de defensa de Cala en Basset (Rústic nº de registre AM -141 Poligon 2 parcel·la 423); Torre de defensa de Llebeig (Illa de Sa Dragonera nº de registre EE 161); far de Tramuntana (Illa de Sa Dragonera nº de registre del catàleg PA 162); far de Llebeig (Illa de Sa Dragonera, nº de registre del catàleg PA 165); Vivenda (Port d'Andratx nº de registre AC173); Vivenda - Bar "Tims" (Port d'Andratx nº de registre AC 174); Vivenda (Port d'Andratx nº de registre AC175); Vivenda (Port d'Andratx nº de registre AC178); Escar i llenegador de Ses Alcoves (Port d'Andratx nº de registre EE 179); Escar i llenegador de Ses Bassetes (Port d'Andratx nº de registre EE 180); Vivenda (Port d'Andratx nº de registre AC181); Vivenda- Forn de Calç "Es Tancat" (Port d'Andratx nº de registre EE 182); Escar i llenegador de Es Mariano (Port d'Andratx nº de registre EE 183); Vivenda "Villa Italia" (Port d'Andratx nº de registre AC184); Vivenda "Villa Reus" (Port d'Andratx nº de registre AC185); Vivenda "Villa Palmer" (Port d'Andratx nº de registre AC 186); Vivenda "Torre Ros" (Port d'Andratx nº de registre AC 187); Vivenda "Los Tres Pinos" (Port d'Andratx nº de registre AC 188); Torre de vigia de pesca A d'es Racó des Murter (Port d'Andratx nº de registre EE 191); Torre de vigia de pesca A d'es Racó des Murter (Port d'Andratx nº de registre EE 192); Escar i llenegador de Es Racó des Murter (Port d'Andratx nº de registre EE 193); Vivenda (Port d'Andratx nº de registre PA 196); Vivenda (Port d'Andratx nº de registre PA197); Vivenda (Port d'Andratx nº de registre PA198).; Vivenda (Port d'Andratx nº de registre PA199);Vivenda (Port d'Andratx nº de registre PA200); Vivenda "Villa Katy" (Port d'Andratx nº de registre PA201); Vivenda "Casa del Doctor González" (Port d'Andratx nº de registre PA202); Vivenda "Can Montagut (Port d'Andratx nº de registre PA203); Vivenda "Can Rotger" (Port d'Andratx nº de registre PA204); Apartaments (Port d'Andratx nº de registre AC 208); far des Moll Nou (Port d'Andratx, nº de registre del catàleg PA 205); Jaciment Arqueològic Abric Cala en Basset (Cala en Basset, nº de registre del catàleg 04-30); Jaciment Arqueològic de Cala Lladó (Illa de Sa Dragonera, nº de registre del catàleg 04-41); jaciment Arqueològic de Cova des Moro (Illa de Sa Dragonera, nº de registre del catàleg 04-42); Jaciment Arqueològic de Punta de Cala Lladó (Illa de Sa Dragonera, nº de registre del catàleg 04-43).

    Això sense perjudici del règim d’aplicabilitat directa de la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears per aquells elements de l’anterior relació que tenguessin acumulativament la condició de béns d’interès cultural o catalogats d’acord amb l’esmentada legislació.

    Així mateix, els elements de l’anterior relació que, en el seu cas, es trobassin ja protegits per les vigents normes subsidiàries de planejament aprovades definitivament el 26 d’abril de 2007, mantenen transitòriament i fins a la complimentació del referit informe de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, el grau de protecció assignat a les normes subsidiàries, sense perjudici de l’aplicabilitat directa de les limitacions específicament establertes a la legislació de costes.

  2. Queden eliminats els articles 14, 15, 16 i 18 de les ordenances del catàleg, tota vegada que regulen aspectes reservats o ja establerts per part de la normativa legal i reglamentària sobre règim de conservació dels immobles, o de drets i deures dels propietaris.

  3. Queda incorporat un punt 7 a l’article 20, del següent tenor: “7. El que s’estableix en els punts anteriors s’entén sense perjudici de l’aplicabilitat de les normes més restrictives establertes a la legislació del sòl o a la legislació de patrimoni històric, en general i en particular per als elements que disposin d’una categoria de protecció patrimonial addicional a la contemplada per aquest catàleg municipal.”

  4. Queda suprimit l’article 22 de les ordenances, tota vegada que un catàleg municipal no és l’instrument adient per preveure la creació d’òrgans complementaris de l’estructura organitzativa de l’ajuntament.

  5. Queda suprimit el punt 2 de l’article 23, tota vegada que la inclusió d’elements en el catàleg s’ha de realitzar a través del procediment establert a la legislació urbanística.

  6. Queda suprimit l’article 24, tota vegada que la regulació establerta comporta la incoació d’expedients individuals de forma addicional al procediment de modificació del catàleg establert a la legislació urbanística.

  7. Queda incorporat a l’article 25 un segon punt, del següent tenor: “2. En tot cas, l’exclusió de qualsevol element requerirà la tramitació d’un procediment d’alteració del catàleg en els termes establerts a la legislació urbanística.”

  8. Queda substituïda la menció al “deure de conservació establert per aquesta llei” que contempla el punt 4 de l’article 27, per la menció “deure de conservació establert a la legislació i normativa urbanística o sectorial aplicable”.

  9. El títol de l’article 30 de les ordenances queda redactat “Obres sense projecte tècnic” tota vegada que d’acord amb l’article 7.2 de la Llei 10/1990, de Disciplina Urbanística, no es poden considerar com a obres menors aquelles que afecten elements catalogats.

  10. Queda eliminat l’article 31, tota vegada que el règim d’enderrocs s’ha de reconduir al règim i les condicions preventives d’una eventual declaració de ruïna.

  11. Queden eliminats els articles 36, 38, 39 i 40; tota vegada que la matèria en ells regulada té reserva constitucional de llei, no essent tampoc matèria susceptible de ser regulada en un catàleg urbanístic municipal, sinó pròpia del règim d’elements declarats béns d’interès cultural o catalogats a nivell insular d’acord amb la legislació de patrimoni.

  12. Assenyalar a l’Ajuntament d’Andratx que de conformitat amb l’informe de la Comissió Insular de Patrimoni de data 7 d’agost de 2012, en concordança amb les observacions assenyalades a l’informe del serveis de patrimoni de data 24 de juliol de 2012; així com a l’informe dels serveis d’Ordenació del Territori de data 13 de març de 2012, el catàleg aprovat no es pot considerar com a adaptat a les determinacions del Pla Territorial Insular de Mallorca; havent-se en conseqüència de completar les tasques d’adaptació en els termes en ell recollits, sense que la revisió de l’instrument de planejament urbanístic general es pugui aprovar en el seu moment en cas de no haver-se completat l’esmentat catàleg. Atès que el contingut dels referits informes suposen determinades modificacions i duen implícita la incorporació de nous elements a catalogar, així com la modificació d’alguns dels elements ja protegits, caldrà procedir al tràmit d’aprovació inicial, informació pública i aprovació provisional”.

    La publicació d’aquest acord es fa a reserva de l’aprovació de l’Acta.

    Així mateix, es fan públiques les normes urbanístiques

    Índex

  13. Disposicions Generals.

    Art.:1 Marc normatiu.

    Art.:2 Objecte de la Normativa i Àmbit d’aplicació.

    Art.:3 Desenvolupament Urbanístic del Catàleg.

    Art.:4 Classificació dels béns catalogats segons el règim jurídic.

    Art.:5 Classificació dels béns catalogats segons la seva tipologia.

    Art.:6 Classificació dels béns catalogats segons el Nivell de Protecció.

  14. Normes Particulars per a Protecció, Conservació i els diferents Tipus d’Obres.

    2.1 Normes per als Edificis o Elements Catalogats.

    Art.:7 Criteris d’Intervenció als Béns d’Interès Cultural.

    Art.:8 Criteris d’Intervenció als béns amb Protecció Integral.

    Art.:9 Criteris d’Intervenció als béns amb Protecció Parcial.

    Art.:10 Criteris d’Intervenció als béns amb Protecció Ambiental.

    Art.:11 Definició dels diferents tipus d’Obres.

    2.2 Normes per als Conjunts Històrics Catalogats.

    Art.:12 Criteris d’Intervenció.

    2.3 Normes per a les Zones Arqueològiques.

    Art.:13 Criteris d’Intervenció a les Zones Arqueològiques.

    2.4 Normes de Conservació.

    Art.:17 Efectes de la conservació dels béns catalogats.

    Art.:19 Conservació subsidiària i expropiació forçosa.

    Art.:20 Estat ruïnós dels béns catalogats.

  15. Ordenació de l’Activitat Municipal.

    Art.:21 Funció de l’Ajuntament.

    Art.:23 Revisió, modificació i ampliació del Catàleg.

    Art.:25 Causes d’exclusió del Catàleg.

    Art.:26 Modificació de les condicions de protecció.

    Art.:27 Mesures de foment i ajut.

    Art.:28 Col·laboració amb la iniciativa particular.

  16. Intervenció en les Actuacions dels Particulars.

    4.1 Llicències d’Obres i Activitats.

    Art.:29 Obres majors i menors amb projecte tècnic.

    Art.:30 Obres sense projecte tècnic.

    Art.:32 Instal·lacions de serveis públics.

    Art.:33 Activitats.

    4.2 Ordre d’execució de les Obres.

    Art.:34 Ordres d’execució.

    Art.:35 Ajuts municipals.

    4.3 Normes Disciplinàries.

    Art.:37 Paralització d’obres.

    Normativa d’Aplicació als béns inclosos en el Catàleg Municipal de Patrimoni Històric.

  17. Disposicions Generals.

    Art.: 1 Marc...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR