Decret 26/2014, de 13 de juny, pel qual s’estableix el pla d’estudis dels ensenyaments artístics superiors conduents al títol superior d’art dramàtic en l’especialitat d’interpretació i se’n regula l’avaluació

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

D’acord amb el que disposen, en matèria d’ensenyament, l’article 27 i el punt 30 de l’apartat 1 de l’article 149 de la Constitució espanyola i l’article 36 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió i en tots els nivells i graus, modalitats i especialitats.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (d’ara endavant LOE), estableix en l’article 45 que els estudis superiors d’art dramàtic tenen la condició d’ensenyaments artístics superiors i els regula en l’article 55. La LOE atribueix a aquests ensenyaments la finalitat de proporcionar als alumnes una formació de qualitat i de garantir la qualificació dels futurs professionals de l’art dramàtic en els diversos àmbits.

D’acord amb la redacció establerta per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), l’apartat tercer de l’article 55 de la LOE estableix que el títol superior d’art dramàtic queda inclòs en el nivell 2 del Marc espanyol de qualificacions per a l’educació superior i és equivalent, a tots els efectes, al títol universitari de grau.

D’altra banda, l’article 58 de la LOE disposa que correspon al Govern de la nació definir l’estructura i els continguts bàsics d’aquests ensenyaments, els quals es varen concretar en el Reial decret 1614/2009, de 26 d’octubre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments artístics superiors regulats per la Llei orgànica2/2006, de 3 de maig, d’educació. Aquest Reial decret incorpora a aquests estudis el sistema europeu de transferència de crèdits (d’ara endavant ECTS) i assigna a cada crèdit ECTS una càrrega de feina compresa entre 25 i 30 hores. El nombre total de crèdits per a cada curs acadèmic es va establir en 60, i la durada de cada curs acadèmic, entre 36 i 40 setmanes.

Així mateix, l’apartat 7 de l’article 58 de la LOE, introduït per la LOMCE, estableix la possibilitat d’adscriure els centres d’ensenyaments artístics superiors a les universitats mitjançant els convenis prevists en l’article 11 de la Llei orgànica6/2011, d’universitats.

Els articles 7.1, 8, 11, 12 i la disposició addicional setena del Reial decret1614/2009 es varen anul·lar per l’execució de diverses sentències del Tribunal Suprem —STS de 16 de gener de 2012 per la qual s’estima en part el recurs contenciós...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR