Llei 1/2013, de 24 de maig, per la qual es modifica la Llei 5/2012, de 23 de maig, de mesures urbanístiques per a l’execució del Centre Internacional de Tenis Rafael Nadal

SecciónI. Disposicions generals
EmisorPRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LES ILLES BALEARS

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de les Illes Balears ha aprovat i jo, en nom del Rei i d’acord amb el que s’estableix a l’article 48.2 de l’Estatut d’Autonomia, promulg la següent:

LLEI

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

L’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, reformat mitjançant la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, estableix en l’article 30.3, en concordança amb l’article 148 de la Constitució Espanyola, com a competències exclusives de la comunitat autònoma de les Illes Balears l’ordenació del territori, incloent-hi el litoral, l’urbanisme i l’habitatge.

En desenvolupament d’aquestes competències, el 23 de maig de 2012 el Parlament de les Illes Balears va aprovar la Llei 5/2012, de 23 de maig, de mesures urbanístiques per a l’execució del Centre Internacional de Tennis Rafael Nadal, publicada en el BOIB núm. 81, de 5 de juny de 2012.

La posada en marxa d’aquest centre havia estat declarada d’interès autonòmic pel Consell de Govern, en la sessió de dia 25 de març de 2011.

La Llei 5/2012, de 23 de maig, donà un impuls al projecte, fixà els usos i paràmetres urbanístics dels terrenys on s’ha de situar el centre i en legitimà l’execució immediata.

D’acord amb l’apartat 3 de l’article únic de la Llei 5/2012, de 23 de maig, el promotor del projecte disposa d’un any per presentar els projectes i de cinc anys per executar-los.

L’elaboració d’un projecte d’aquesta envergadura sovint obliga els promotors a fer front a circumstàncies sobrevingudes que no es poden preveure inicialment. Això justifica introduir un procediment àgil que possibiliti modificar elements menors que en facilitin l’execució sempre dins el marc dels paràmetres bàsics i els usos que va fixar la Llei 5/2012, de 23 de maig. El procediment que es pretén introduir, mitjançant l’aprovació d’una nova disposició addicional d’aquesta llei, ha de ser tramitat per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, i el Consell de Govern és el competent per aprovar les modificacions que proposin els promotors, garantint el dret de participació mitjançant un tràmit d’informació pública, així com la participació de l’Ajuntament de Manacor, mitjançant l’emissió d’un informe preceptiu.

Article únic

S’afegeix una nova disposició addicional única a la Llei 5/2012, de 23 de maig, de mesures urbanístiques per a l’execució del Centre Internacional de Tennis Rafael Nadal, amb la redacció següent:

Disposició addicional única

1. Quan circumstàncies així ho aconsellin, les determinacions contingudes en els plànols PE-03 al PE-08 del Màster Pla de l’annex poden ser modificades en els termes fixats en aquesta disposició.

2. Les modificacions que proposin els promotors poden definir una configuració diferent per a les edificacions i instal·lacions del conjunt, sempre que aquesta prevegi les àrees diferenciades que es detallen en l’apartat 4.2 del Màster Pla i s’ajusti a l’àmbit, la situació, els usos i els paràmetres urbanístics definits en els apartats 2, 3, 4.1 i 5 del mateix pla. Així mateix, poden ampliar, de manera justificada, els terminis prevists en el punt 3 de l’article únic d’aquesta llei per tal de facilitar l’execució correcta del projecte.

3. La tramitació d’aquestes modificacions s’inicia amb la sol·licitud del promotor i la proposta de modificació, que s’ha de presentar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori. La presentació de la proposta suposa en tot cas la suspensió dels terminis prevists en el punt 3 de l’article únic d’aquesta llei.

4. Les modificacions del Màster Pla han de ser tramitades per la conselleria esmentada i, si escau, aprovades pel Consell de Govern, amb el tràmit previ d’informació pública de 15 dies i l’informe favorable de l’Ajuntament de Manacor, que s’ha d’emetre en el mateix termini.

Disposició final única

Aquesta llei entra en vigor l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tant, ordén que tots els ciutadans guardin aquesta llei i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin guardar.

Palma, a vint-i-quatre de maig de dos mil tretze

El president,

José Ramón Bauzá Díaz

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori,

Gabriel Company Bauzá

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR