Llei 3/2016, de 6 d’abril, de crèdit extraordinari per a subvencions electorals

SecciónI. Disposicions generals
EmisorPRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyLlei

LA PRESIDENTA DE LES ILLES BALEARS

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de les Illes Balears ha aprovat i jo, en nom del Rei i d’acord amb el que s’estableix a l’article 48.2 de l’Estatut d’Autonomia, promulg la següent:

LLEI

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la comunitat autònoma de les Illes Balears, estableix que la comunitat autònoma de les Illes Balears ha de subvencionar les despeses electorals d’acord amb el procediment previst i que, durant el mes següent a la tramesa de l’informe de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, el Consell de Govern ha de presentar al Parlament de les Illes Balears un projecte de llei de crèdit extraordinari per l’import de les subvencions que s’hagin d’adjudicar, subvencions que s’han de fer efectives durant els cent dies posteriors a l’aprovació de la llei per part del Parlament.

La Sindicatura de Comptes de les Illes Balears ha presentat l’informe de fiscalització de la comptabilitat electoral corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, que varen tenir lloc el 24 de maig de 2015. El Consell de la Sindicatura va aprovar aquest informe el 18 de gener de 2016, rectificat el 12 de febrer de 2016, en relació amb els ingressos i les despeses electorals dels partits, les federacions, les coalicions o les agrupacions que participaven en les eleccions esmentades. Atès això, se sotmet a l’aprovació del Parlament aquesta llei de crèdit extraordinari per atendre les subvencions que s’han d’abonar a les formacions polítiques al·ludides.

D’acord amb l’informe de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears esmentat abans, les despeses subvencionables en relació amb les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa assoleixen un total de 2.068.326,11 euros. No obstant això, atès que d’acord amb la normativa electoral el Govern de les Illes Balears va fer bestretes amb càrrec a l’exercici pressupostari de 2015, correspon aprovar com a crèdit extraordinari únicament una despesa d’1.366.703,66 euros, és a dir, la diferència entre les despeses subvencionables i les bestretes ja efectuades, amb càrrec al pressupost de l’exercici de 2016.

Article 1

Import de les subvencions

Per atendre l’import de les subvencions que s’han d’adjudicar als partits, les federacions, les coalicions o les agrupacions d’electors que concorregueren a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa del 24 de maig de 2015, amb dret a subvenció electoral, segons el que disposa l’article 29 de la Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i tenint en compte les bestretes ja atorgades, es concedeix un crèdit extraordinari en l’estat de despeses dels pressuposts generals vigents de la comunitat autònoma de les Illes Balears per un import d’1.366.703,66 euros, amb càrrec a la partida pressupostària 11201463D014800100.

Article 2

Finançament

El finançament d’aquest crèdit extraordinari s’ha de fer, fins a la quantia necessària, amb nous o majors ingressos no financers efectivament recaptats, si n’hi ha, i si la resta d’ingressos ordinaris no finalistes es recapten amb normalitat, d’acord amb l’informe que emeti amb aquesta finalitat la Direcció General de Pressuposts i Finançament; o mitjançant la minoració dels crèdits del pressupost de despeses que menys perjudici causi al servei públic.

Article 3

Concessió i reintegrament

El Consell de Govern de les Illes Balears ha d’adoptar els acords necessaris per concedir les subvencions electorals que pertoquin a cada partit, federació, coalició o agrupació d’electors, i ha d’exigir el reintegrament a la hisenda pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears en els casos que pertoquin, d’acord amb l’informe de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears de fiscalització de la comptabilitat electoral de les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa del 24 de maig de 2015.

Disposició final única

Entrada en vigor

Aquesta llei entra en vigor l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tant, ordén que tots els ciutadans guardin aquesta llei i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin guardar.

Palma, 6 d’abril de 2016

La presidenta

Francesca Lluch Armengol i Socias

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR