Llei 1/2020, de 3 de juny, de modificació de l’article 51 de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma

SecciónI. Disposicions generals
EmisorPRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS
Rango de LeyLlei

LA PRESIDENTA DE LES ILLES BALEARS

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de les Illes Balears ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que s'estableix a l'article 48.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulg la següent:

LLEI

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

L'article 51 de la Llei de capitalitat de Palma determina que el mandat del defensor o de la defensora de la Ciutadania ha de durar fins a cent dies després de la constitució del consistori següent.

L'article 52 de la mateixa llei especifica que la durada del càrrec del defensor o de la defensora de la Ciutadania, entre d'altres, es regularà reglamentàriament.

L'article 21.2 del reglament orgànic dels Drets de la Ciutadania, aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Palma el 27 de gener de 2005 (BOIB núm. 36, de 3 de març), preveu una durada del mandat de cinc anys comptats des de la data del seu nomenament, sense perjudici de la seva reelecció per una sola vegada.

La disposició addicional segona de la Llei 23/2006, de capitalitat de Palma, atorga a l'Ajuntament de Palma la iniciativa per proposar la modificació del règim especial de capitalitat previst a la llei.

L'article 11.4 de la mateixa llei atribueix al Ple de l'Ajuntament la competència per aprovar aquest tipus d'iniciatives.

Per això, el Ple de l'Ajuntament va acordar la iniciativa per modificar l'article 51 de la Llei de capitalitat.

Article 1

Modificació de l'article 51 de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma

L'article 51 de la Llei 23/2006, de capitalitat de Palma, queda amb el redactat següent:

“El defensor o la defensora de la Ciutadania només pot cessar en el càrrec, abans de finalitzar-ne el mandat, en els supòsits següents:

  1. Per la seva pròpia dimissió.

  2. Per inhabilitació o incapacitat declarada per resolució ferma.

  3. Per pèrdua de la condició de veí o veïna de Palma.

  4. Per condemna per delicte dolós en sentència judicial ferma.

  5. Per negligència manifesta en l'exercici del seu càrrec, apreciada pel Ple de l'Ajuntament de Palma amb la mateixa majoria qualificada emprada per al seu nomenament, una vegada s'hagi conclòs l'oportú expedient contradictori i s'hagi complimentat degudament el tràmit d'audiència a les persones interessades.

  6. Per defunció."

Disposició final

Aquesta llei entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tant, ordén que tots els ciutadans guardin aquesta llei i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin guardar.

Palma, 3 de juny de 2020

La presidenta

Francesca Lluch Armengol i Socias

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR