Decret 27/2014, de 27 de juny, pel qual s’aproven els Estatuts de l’entitat pública empresarial Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei 8/2013, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2014, en l’article 30, crea l’ens del sector públic instrumental Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears com una entitat pública empresarial de les que preveu l’article 2.1b de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

De conformitat amb l’article 30, l’entitat que es crea té com a fins generals tots els relacionats amb la cartografia i la informació territorial de competència del Govern i de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, llevat que estiguin atribuïts a altres ens del sector públic instrumental.

Les funcions i les competències de l’ens, tant de caràcter material com jurídic, d’acord amb el que estableixin els estatuts i en el marc de les competències del Govern i de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria d’ordenació del territori i cartografia, són les següents:

  1. Elaborar, recopilar i distribuir la cartografia bàsica i derivada de referència de les Illes Balears, en l’àmbit de les competències de la comunitat autònoma, com també qualsevol altra cartografia o informació geogràfica.

  2. Gestionar els registres públics de cartografia d’acord amb el que estableix la legislació vigent.

  3. Crear i organitzar la cartoteca de les Illes Balears.

  4. Elaborar les propostes de plans cartogràfics de les Illes Balears i de normes tècniques orientades a la interoperabilitat de les dades territorials de diferents ens i organismes públics de les Illes Balears.

  5. Desenvolupar i mantenir les infraestructures físiques i tecnològiques relatives a geodèsia i sistemes de posicionament.

  6. Donar suport a les conselleries, els organismes i les entitats del Govern de les Illes Balears en matèria cartogràfica i d’informació geogràfica.

  7. Participar en la formació del personal al servei de les administracions públiques de les Illes Balears que hagin d’exercir tasques cartogràfiques.

  8. Desenvolupar i gestionar la infraestructura de dades espacials de les Illes Balears i, en general, els sistemes d’informació geogràfica en l’àmbit del Govern de les Illes Balears.

  9. Impulsar els sistemes d’informació geogràfica de les administracions públiques de les Illes Balears, i elaborar i mantenir els que li siguin encomanats, especialment els relatius als instruments de planificació territorial, urbanística...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR