Decret 39/2013, de 26 de juliol, pel qual es regula l’organització i el funcionament de la Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de Polítiques de Joventut

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut, estableix que la Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de Polítiques de Joventut és l’òrgan específic de coordinació, consulta i proposta en l’àmbit de la programació i l’execució de les polítiques que el Govern de les Illes Balears promou en matèria de joventut a través de les conselleries.

Actualment, la Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de Polítiques de Joventut, pel que fa a la composició, l’organització i el funcionament, es regula mitjançant el Decret 56/2005, de 20 de maig (BOIB núm. 83, de 31 de maig), modificat pel Decret 83/2009, de 13 de novembre (BOIB ext. núm.170, de 20 de novembre).

El Decret 6/2013, de 2 de maig, modificat pel Decret 15/2013, de 7 de juny, del president de les Illes Balears, determina la composició del Govern i estableix l’estructura de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Els canvis en l’estructura del Govern introduïts per aquesta norma afecten directament la composició de la Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de Polítiques de Joventut. Per aquest motiu, urgeix adaptar-la a l’organigrama actual del Govern.

El principi rector de la Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de Polítiques de Joventut és la transversalitat, entesa com la coordinació de les línies d’actuació del departament de l’Administració autonòmica especialitzat en matèria de joventut amb els altres departaments amb competències en sectors d’activitat diversos que tenen influència en aquesta matèria. És per això que, a fi d’aconseguir els objectius de manera més eficaç, es creen la Comissió Tècnica Permanent i la Comissió Executiva d’Acords, com a suport per executar els acords adoptats per la Comissió Interdepartamental.

Així mateix, amb la finalitat de donar més claredat a la normativa relativa a aquesta matèria, s’ha optat per derogar les disposicions vigents fins a aquest moment i substituir-les amb aquest Decret.

Per a la tramitació del procediment d’aquest Decret s’ha seguit el que disposen els articles 42 i següents de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, i s’ha tramès a les direccions generals de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats i a totes les secretaries generals, així com als consells insulars de Mallorca, de Menorca, d’Eivissa i de Formentera. L’Institut Balear de la Dona va emetre un informe dia 14 de maig de 2013 sobre l’impacte de gènere del Projecte de decret.

Atès que es tracta d’una disposició normativa de caràcter merament organitzatiu, no és necessari el dictamen del Consell Consultiu de les Illes Balears, d’acord amb el que disposa l’article 18.7 de la Llei 5/2010, de 16 de juny, del Consell Consultiu de les Illes Balears.

Per tot això, a proposta de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats, amb l’informe previ de la Secretaria General i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 26 de juliol de 2013,

DECRET

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquest Decret és regular l’organització i el funcionament de la Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de Polítiques de Joventut, que està adscrita a la conselleria competent en matèria de joventut, com a òrgan específic de coordinació, consulta i proposta en l’àmbit de la programació i l’execució de les polítiques que el Govern de les Illes Balears promou en matèria de joventut a través de les diferents conselleries.

Capítol II

La Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de Polítiques de Joventut

Article 2

Funcions de la Comissió Interdepartamental

La Comissió Interdepartamental per a l’Elaboració de Polítiques de Joventut té les funcions següents:

  1. Assegurar l’aplicació correcta de les polítiques de joventut que duen a terme les diferents conselleries.

  2. Proposar mesures que es puguin integrar en el Pla Autonòmic de la Joventut i fer-ne el seguiment.

  3. Establir els continguts transversals que s’enumeren en el títol II de la Llei10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut.

  4. Vetlar perquè les mesures transversals acordades se segueixin i es compleixin de manera efectiva.

  5. Formular propostes i dur a terme estudis encaminats a potenciar l’eficàcia de les polítiques dirigides a la joventut.

  6. Elaborar propostes de programació de les polítiques de joventut i coordinar les actuacions de les diferents conselleries relacionades específicament amb aquesta matèria.

  7. Potenciar els canals de participació dels joves de les Illes Balears en la formulació de les polítiques de joventut.

  8. Fer propostes i elaborar informes sobre la problemàtica de la joventut de les Illes Balears.

  9. Emetre informes preceptius sobre els projectes de disposicions legals en matèria d’educació, formació, treball, habitatge o prevenció que tenguin els joves com a destinataris únics o principals.

  10. Emetre informes facultatius sobre altres projectes de disposicions legals i sobre els projectes de disposicions reglamentàries que afectin la joventut i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR