Resolució d’alcaldia d’inici d’actuacions per infraccions de trànsit

SecciónPrimera. Contractació Pública
EmisorAJUNTAMENT D'EIVISSA
Rango de LeyResolució

Un cop realitzades, sense efecte, les notificacions per correu certificat amb justificant de recepció, i atès que no s'han efectuat per ignorar-se el domicili o no haver-s’hi trobat les persones interessades que s'hi relacionen, es procedeix, en compliment del que estableix l’article 59.5 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú –BOE de 27 de novembre-, a la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears del següent:

Aquesta Alcaldia, sobre la base de les atribucions conferides per l'art. 71.4 del RDL 339/1990, de 2 de març, pel qual s’aprova el text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària – BOE núm. 63, de 14.03.90; rect. BOE núm. 185, de 03.08.90-, modificat per la Llei 18/2009, de 23 de novembre, en relació a les denúncies formulades per presumptes infraccions de les normes de trànsit viari amb indicació de la multa fixada per a les mateixes, que a continuació es relacionen, i en virtut de les atribucions que m’han estat delegades mitjançat decret de data 27 de juny de 2011, RESOLC:

  1. Incoar els oportuns expedients sancionadors conforme al procediment sancionador regulat en el Reglament del procediment sancionador en matèria de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària (RD 320/1994, de 25 de febrer) i en la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial (RDL 339/1990, de 2 de març). 2. Encomanar la seua instrucció a la funcionària Marga López Hoffmann, qui pot ser recusada en el supòsit i amb els efectes previstos en els arts. 28 i 29 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Cal diferenciar els següents supòsits:

SUPÒSIT A)

“S’ha formulat contra vós, que apareixeu com a titular del vehicle ressenyat, la denúncia amb el número d’expedient i altres dades que s’hi expressen. Atès que l’Alcaldia és l’òrgan competent per sancionar, segons l’art. 71.4 del RDL 339/1990, i en virtut de les atribucions que m’han estat delegades mitjançant Decret de data 27 de juny de 2011, RESOLC:

1) Incoar expedient de caràcter sancionador regulat pel Reial Decret 320/1994, de 25 de febrer (BOE de 21.05.94) i per la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial (RDL 339/1990, de 2 de març), el que es comunica als efectes següents:

1r. Si éreu el conductor i estau conforme amb la denúncia, podeu abonar la multa amb una reducció del 50% del seu import en qualsevol de les formes que s’indiquen al dors –en el termini de VINT DIES NATURALS a contar des de l'endemà al de la recepció de la present notificació- pagant l’import que figura a la casella “Quantia reduïda”, fet que implicarà la terminació del procediment sancionador abreujat amb les següents conseqüències, segons l’art. 80 del RDL 339/1990: a) La renúncia a formular al·legacions (en cas de què es formulin es tindran per no presentades); b) La terminació del procediment, sense necessitat de dictar resolució expressa, el dia en què es realitzi el pagament; c) L’esgotament de la via administrativa sent recurrible únicament davant l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu; d) El termini per interposar el recurs contenciós administratiu s’iniciarà el dia següent al del pagament; e) La fermesa de la sanció en la via administrativa des del moment del pagament, produint plens efectes des del dia següent; f) La sanció no computarà com antecedent en el Registre de Conductors i Infractors, sempre que es tracti d’infraccions greus que no duguin aparellada pèrdua de punts.

Us informam que d’acord amb l’art. 79.2 del RDL 339/1990 el procediment sancionador abreujat regulat en l’art. 80 no serà d’aplicació a les infraccions previstes en l’art. 65, apartats 5.h), j) i 6.

2n. Si no estau conforme, en el termini de VINT DIES NATURALS següents a aquesta recepció, podeu formular al·legacions per a la vostra defensa i proposar o aportar les proves que estimeu convenients, atenent a l’art. 81.1 del RDL 339/1990. L’escrit ha de presentar-se al Registre General de l’Ajuntament d’Eivissa (Carrer Canàries núm. 35, bxs. o bé a Plaça d’Espanya núm. 1, d’Eivissa), indicant les dades personals, número d’expedient, matrícula del vehicle i data de la denúncia.

Si decidiu formular al·legacions no es podrà beneficiar de la reducció del 50% i es seguirà el procediment ordinari.

Se us informa que si éreu el conductor del vehicle, estau obligat a identificar-vos com a tal en un termini de VINT DIES NATURALS, d’acord amb l’art. 9 bis 1.a) del RDL 339/1990, excepte en el cas de les infraccions per estacionament (art. 69.1 g).

3r. Si no éreu el conductor, se us requereix, d’acord amb l’art. 9 bis 1 a) i l’art. 81.2 del RDL 339/1990, per tal que en el termini de VINT DIES NATURALS següents al de la recepció d’aquest escrit, comuniqueu a aquest ajuntament les dades del conductor responsable de la infracció (nom, llinatges, direcció i DNI). Les dades facilitades han d’incloure el número del permís o llicència de conducció que permeti la identificació en el Registre de Conductors i Infractors. En cas que el conductor no figuri inscrit en el Registre de Conductors i Infractors, haurà de facilitar còpia de l’autorització administrativa que li habiliti a conduir a Espanya (art. 9 bis 1.a). La identificació del conductor es durà a terme per mitjans telemàtics si la notificació s’hagués efectuat a través de la Direcció Electrònica Vial. En el supòsit de les empreses de lloguer de vehicles sense conductor i de lloguer a llarg termini de vehicles l’obligació d’identificar s’ajustarà a les previsions al respecte de l’art. 9 bis del RDL 339/1990.

Se us informa que l’incompliment d’aquest deure es considera infracció molt greu segons l’art. 65.5.j) del RDL 339/1990, i es sancionarà amb una multa del doble de la prevista per la infracció originària que la va motivar, en cas d’infracció lleu, i del triple, en cas d’infracció greu o molt greu, segons l’art. 67.2.a) de la legislació esmentada.

Aquesta sanció s’imposarà igualment en els casos següents i no es tindrà per realitzada degudament la identificació quan: A) Essent el conductor, no s’identifica com a tal, o tampoc s’acull al pagament amb reducció ni formula les al·legacions oportunes. B) Per causes imputables al titular no sigui possible notificar la denúncia al conductor per aquell identificat. C) Essent el titular una persona dedicada al lloguer de cotxes, no aporti còpia del contracte de lloguer corresponent.

4t. Si en el termini de VINT DIES NATURALS al de la notificació de la incoació de l’expedient sancionador no formulau al·legacions ni abonau l’import de la multa, aquesta tendrà l’efecte d’acte resolutori del procediment sancionador. Això suposa que no es dictarà resolució sancionadora i que es procedirà a l’execució de la sanció als 30 dies naturals, quedant llavors oberta la via contenciosa administrativa, segons l’art. 81.5 del RDL 339/1990.

2) Que es notifiqui el present decret a la persona interessada”.

SUPÒSIT B)

“S’ha formulat denúncia per la infracció de la norma de trànsit viari que figura a la present notificació, amb indicació de la multa que li correspon. Atès que heu estat identificat com a conductor responsable de la infracció a la norma de trànsit que figura en la present notificació, en compliment del que estableix l’art. 81.2 RDL 339/1990, atès que l’Alcaldia és l’òrgan competent per sancionar, segons l’art. 71.4 de dita norma i en virtut de les atribucions que m’han estat delegades mitjançant Decret de data 27 de juny de 2011, RESOLC:

1) Incoar expedient de caràcter sancionador, d’acord amb el procediment sancionador regulat en el RD 320/94, de 25 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament del procediment sancionador en matèria de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària (BOE de 21.05.94) i en el RDL 339/1990, de 2 de març, pel qual s’aprova la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat viària. D’acord amb l’art. 12.1 del RD 320/1994, i l’art. 79 del RDL 339/1990, se us informa del següent:

1r. Si estau conforme amb la denúncia, podeu abonar la multa amb una reducció del 50% del seu import en qualsevol de les formes que s’indica –en el termini de VINT DIES NATURALS a contar des de l'endemà al de la recepció de la present notificació- pagant l’import que figura a la casella “Quantia reduïda”, fet que implicarà la terminació del procediment sancionador abreujat amb les següents conseqüències, segons l’art. 80 del RDL 339/1990: a) La renúncia a formular al·legacions (en cas de què es formulin es tindran per no presentades); b) La terminació del procediment, sense necessitat de dictar resolució expressa, el dia en què es realitzi el pagament; c) L’esgotament de la via administrativa sent recurrible únicament davant l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu; d) El termini per interposar el recurs contenciós administratiu s’iniciarà el dia següent al del pagament; e) La fermesa de la sanció en la via administrativa des del moment del pagament, produint plens efectes des del dia següent; f) La sanció no computarà com antecedent en el Registre de Conductors i Infractors, sempre que es tracti d’infraccions greus que no duguin aparellada pèrdua de punts.

Us informam que d’acord amb l’art. 79.2 del RDL 339/1990, el procediment sancionador abreujat regulat en l’art. 80 no serà d’aplicació a les infraccions previstes en l’art. 65, apartats 5.h), j) i 6.

2n. Si no estau conforme, en el termini de VINT DIES NATURALS següents a aquesta recepció, podeu formular al·legacions per a la vostra defensa i proposar o aportar les proves que estimeu convenients, atenent a l’art. 81.1 del RDL 339/1990. L’escrit ha de presentar-se al Registre General de l’Ajuntament d’Eivissa (Carrer Canàries, 35, bxs. o bé a Plaça d’Espanya núm. 1, d’Eivissa), indicant les dades personals, número d’expedient, matrícula del vehicle i data de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR