Reglament de règim intern dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorAJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR
Rango de LeyReglament

El Ple de l’Ajuntament, a la sessió de 7 d'octubre de 2013, va aprovar el Reglament municipal de règim intern dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, el qual ha estat exposat al públic durant trenta dies hàbils sense que s’hagin presentat reclamacions. En conseqüència, s'entén que l’aprovació és definitiva i es publica el text íntegre del Reglament.

REGLAMENT DE REGIM INTERN DELS SERVEIS SOCIALS DE L’AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Article 1 Objecte

L’objecte del present reglament és regular les normes de funcionament dels Serveis Socials, determinant els drets i les obligacions tant de les persones usuàries del servei com de l´Ajuntament que els presta, bé sigui en forma de gestió directa o indirecta, així com els sistemes d’admissions i de baixes i les causes de suspensió o de cessament de la prestació del servei. Aquest Reglament es redacta d’acord amb l’exigència de l’article 21.2.7 del Decret 66/1999.

Article 2 Finalitat

El sistema de Serveis Socials s’ofereix a tota la població i té com a destinatari totes aquelles persones que precisin informació, valoració, orientació, suport, diagnòstic, intervenció i assessorament individual, familiar o comunitari per fer front a situacions de necessitat personal bàsica, desigualtat social i així com per la prevenció d’aquestes situacions.

Són titulars del dret les persones del municipi i s’atendrà a totes les que no tinguin cobertes les necessitats personals bàsiques d’acord amb el que estableix la legislació vigent.

Article 3 Objecte del servei

L´objecte del servei és garantir la universalitat del sistema de Serveis Socials i la seva proximitat a les persones usuàries en els àmbits personal, familiar i social. Específicament els objectius dels Serveis Socials, d’acord amb la Llei 4/2009, d´11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, seran:

Article 4 Actuacions del servei

Els Serveis Socials de l’Ajuntament realitzaran les activitats següents:

  1. Prestar serveis d’ajuda a domicili i suport a la unitat de convivència.

  2. Actuacions d’intervenció socioeducativa no residencials per a infants i adolescents.

  3. Oferir informació, orientació i assessorament a les persones en relació als drets i els recursos socials a què poden tenir accés.

  4. Gestionar la tramitació de prestacions econòmiques d’àmbit municipal i les altres que li siguin atribuïdes.

  5. Actuacions de caràcter integrador, promoure mesures d’inserció laboral, social i educativa en llur àmbit territorial.

  6. Gestionar prestacions d’urgència social.

  7. Detectar situacions de risc i de necessitat personal, familiar i comunitària en situació de necessitat social, especialment si hi ha menors.

  8. Elaborar un pla d’intervenció comunitària que doni resposta a les necessitats detectades i avaluar-ho periòdicament, així com intervenir en els nuclis familiars o de convivència.

  9. Aplicar protocols de detecció, prevenció i atenció davant maltractaments a persones dels col·lectius més vulnerables. Coordinació amb altres serveis i equips professionals d’altres sistemes.

Article 5 Condicions dels Serveis Socials

Les condicions dels Serveis Socials són:

  1. En el moment de la sol·licitud del servei la persona usuària ha de facilitar tota la informació necessària i ha d’aportar la documentació sol·licitada, i comunicar qualsevol variació.

  2. El servei serà prestat per professionals especialitzats i/o equips multidisciplinaris.

  3. Es seguiran unes normes mínimes de convivència, tractant en tot moment amb el màxim respecte, evitant crits i baralles.

  4. El personal estarà a disposició de les persones usuàries, complint les seves funcions amb la màxima diligència possible, per la qual cosa les persones usuàries hauran de seguir les indicacions del personal professional i formalitzar un contracte assistencial.

  5. Signatura d’un contracte assistencial d´acord amb el model que figura com a annex I del present reglament.

Article 6 Ubicació i horari dels Serveis Socials municipals

La Ubicació i horari dels Serveis Socials municipals són:

  1. A Sant Llorenç: carrer Major, 7 Telèfon: 971838202

    De dilluns a divendres de les 8h a les 14’30h.

  2. A Son Carrió : carrer Mossèn Alcover,1 Telèfon: 971569261

    Dimarts de les 10h a les 11’30h .

  3. A Sa Coma: carrer Mare-Selva, 2 Telèfon: 971812083

    De...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR