Resolució del conseller d’Economia i Competitivitat de 18 de juliol de 2014 per la qual s'aprova, la convocatòria pública per presentar sol·licituds de subvencions per al foment de la biomassa, dirigida a les administracions locals de les Illes Balears i a empreses i associacions empresarials

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'ECONOMIA I COMPETITIVITAT
Rango de LeyResolució

Mitjançant el Decret 5/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears (BOIB núm. 60, de 2 de maig de 2013) es va determinar la composició del Govern i es va establir una nova estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears mitjançant la creació, l’extinció i la modificació de diverses conselleries. El Decret 6/2013, de 2 de maig (BOIB núm. 60, de 2 de maig de 2013), va establir les competències i l’estructura bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma i atorgà la competència en matèria de foment de l’ús de les energies renovables a la Direcció General d’Indústria i Energia, adscrita a la Conselleria d’Economia i Competitivitat.

L’Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 15 de maig de 2008 (BOIB núm. 72, de 24 de maig de 2008) estableix les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d’energia a les Illes Balears, entre les quals hi ha les de promoció de l’estalvi i la diversificació energètiques, la implantació d’energies renovables, la millora de l’eficiència energètica i la generació de noves tecnologies amb vista a permetre un desenvolupament més sostenible de l’ús de l’energia.

La Conselleria d’Economia i Competitivitat té previst, entre els objectius del Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears, aprovat definitivament pel Decret 96/2005, de 23 de setembre, i publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears número 143, de 27 de setembre de 2005, la planificació de les actuacions encaminades a subministrar la demanda energètica futura a cada una de les Illes Balears, ja sigui amb fonts d’energia convencionals com renovables i, alhora, impulsar l’estalvi i la racionalització de l’ús de l’energia en cada un dels sectors econòmics, per tal de minimitzar, en la mesura que pugui, l’increment de la demanda d’energia.

El Reglament (CE) número 1080/2006 del Parlament Europeu i del Consell, de 5 de juliol de 2006, regula el Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

La Comissió Europea va adoptar, en data 20 de desembre de 2007, el programa operatiu d'intervenció comunitària del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc de l'objectiu de competitivitat regional i ocupació per a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a Espanya (CCI 2007 ES 16 2 PO 007) per al període de programació comprès entre l'1 de gener de 2007 i el 31 de desembre de 2013.

Dins d'aquest programa, l'eix prioritari 3, "Recursos energètics i accés a serveis de transport”, inclou el desenvolupament de l’ús energètic de la biomassa.

Per ser subvencionables, les actuacions hauran de complir els criteris de subvencionalitat dels programes operatius dels Fons Operatius de Desenvolupament Regional (Ordre EHA/524/2008, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les normes sobre despeses subvencionables dels programes operatius del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i dels Fons de Cohesió - BOE núm. 53, d'1 de març de 2008).

L’import de la subvenció que obtinguin els projectes presentats a la mateixa està cofinançat en un 50% amb càrrec al Programa Operatiu FEDER 2007-2013 o al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

Totes les normes i procediments als que es refereix la present convocatòria del període 2007-2013 s’entendran substituïts pels propis del període 2014-2020 a la seva entrada en vigor.

D’altra banda, les directrius comunitàries sobre ajudes estatals a favor del medi ambient (2008/C82/01) preveuen als apartats 1.5.6 y 3.1.6, l’existència d’ajudes amb la finalitat d’augmentar el percentatge de fonts d’energies renovables en la producció energètica total i amb la finalitat de facilitar l’accés al mercat d’aquestes fonts renovables i estableixen uns límits de subvenció en les empreses del 60%.

Per la seva banda, el Reglament (UE) núm. 651/2014, de 17 de juny, de la Comissió, pel qual es declaren determinades categories d’ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat (Reglament general d’exempció per categories) eximeix determinades categories d’ajudes de l’obligació de notificació prèvia, entre les quals les ajudes a la inversió per a la promoció de l’energia procedent de fonts renovables. L’article 41.7 d’aquest Reglament estableix que la intensitat de l’ajuda no ha de superar el 45 % dels costs subvencionables, intensitat que fins i tot es pot incrementar en 20 punts percentuals en el cas de petites empreses, i en 10 punts en el de mitjanes empreses

Per tot l'exposat, vistos els informes preceptius, de conformitat amb l'article 5 de l'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia, de 15 de maig de 2008, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'energia de les Illes Balears i l'article 15 del Text refós de la llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i en ús de les facultats que m'atribueixen la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, i la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dicto la següent

RESOLUCIÓ

  1. Objecte

    L'objecte d'aquesta Resolució és aprovar i regular la convocatòria pública d'ajuts per realitzar actuacions que fomentin l’ús de la biomassa.

    Aquestes ajudes estan cofinançades en un 50% amb càrrec al Programa Operatiu FEDER 2007-2013 o al Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

  2. Beneficiaris

    Poden ser beneficiaris d’aquestes ajudes:

    1. Els consells insulars, ajuntaments i entitats locals menors de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

    2. Les empreses, amb qualsevol figura jurídica admesa per l’ordenament jurídic (persones físiques, persones jurídiques de dret privat i comunitats de béns) que duguin a terme en l’àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i en els edificis relacionats amb la seva activitat empresarial, les instal·lacions o les actuacions establertes en l’apartat 4 d’aquesta Resolució.

    3. Les associacions empresarials, en els edificis destinats a la seva activitat social, que tenguin el domicili i desenvolupin la seva activitat en l’àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

  3. Import econòmic

    L’import econòmic d’aquesta convocatòria és de 300.000 euros. Les subvencions s’han de concedir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR