Decret 59/2013, de 20 de desembre, d’extinció de l’Agència d’Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei 9/2005, de 21 de juny, de cooperació per al desenvolupament, en la disposició addicional tercera , autoritzà el Govern de les Illes Balears per crear una empresa pública adscrita a la conselleria competent en matèria de cooperació per al desenvolupament i emigració, les finalitats de la qual serien l’execució i la gestió dels instruments per mitjà dels quals s’articularia la política de cooperació per al desenvolupament i l’emigració, i l’aplicació dels recursos econòmics i materials per fer-la efectiva, seguint els manaments i les directrius d’actuació establerts pels òrgans competents del Govern de les Illes Balears i la seva administració pública. Per això es va crear l’Agència de Cooperació Internacional de les Illes Balears, que es va regular mitjançant el Decret 38/2006, de 7 d’abril; posteriorment, pel Decret80/2008, de 25 de juliol, i actualment pel Decret 50/2012, de 29 de juny, que canvia la seva denominació, la qual passa a ser Agència d’Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears.

La disposició transitòria primera de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, preveu la creació d’una comissió que s’encarregui d’analitzar el conjunt d’ens integrants del sector públic autonòmic i de proposar la supressió, refosa o modificació dels ens en què ho facin recomanable raons de simplificació, economia, eficàcia i eficiència en la gestió.

Mitjançant el Decret 93/2011, de 2 de setembre, es creà la Comissió d’Anàlisi i de Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que té com un dels seus objectius estudiar —basant-se en el diagnòstic— la procedència de la dissolució, fusió o modificació dels ens amb criteris d’economia, eficàcia i eficiència en la gestió i elevar-ne la proposta al Consell de Govern, i també proposar el mapa resultant del sector públic que agrupi els ens en blocs homogenis i que inclogui la fixació dels paràmetres a què fa referència la disposició addicional cinquena de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental.

La disposició addicional vuitena de la Llei 9/2011, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any2012, autoritza el Govern de les Illes Balears perquè, amb caràcter general, faci totes les actuacions que calguin, normatives i d’execució, a fi de racionalitzar i reduir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR