Decret 84/2019, d’11 d’octubre, de nomenament de vocals de la Junta Electoral de les Illes Balears

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
Rango de LeyDecret

L'apartat 3 de l'article 7 de la Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que els membres de la Junta Electoral de les Illes Balears han de ser nomenats per decret del Govern de la Comunitat Autònoma i que el seu mandat ha de continuar fins a la presa de possessió de la nova Junta Electoral, a l'inici de la legislatura següent.

De conformitat amb l'apartat 1 de l'article 7 de la Llei 8/1986, la Junta Electoral de les Illes Balears està integrada per:

  1. Tres vocals, magistrats del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, designats per insaculació, que ha de dur a terme la Sala de Govern en ple.

  2. Dos vocals, catedràtics o professors titulars de dret en actiu o juristes de reconegut prestigi residents a les Illes Balears, designats a proposta conjunta dels partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors amb representació en el Parlament de les Illes Balears.

    En data 11 de setembre de 2019, la Junta Electoral de les Illes Balears va informar que la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, d'acord amb l'apartat 1.a) de l'article 7 de la Llei 8/1986, va formalitzar, en la sessió del dia 19 de setembre de 2019, l'elecció, per insaculació, dels vocals, magistrats del Tribunal Superior, que han d'integrar la Junta Electoral de les Illes Balears.

    Així mateix, la Mesa del Parlament, en la sessió del dia 2 d'octubre de 2019, i de conformitat amb l'apartat 2 de l'article 7 de la Llei 8/1986, acordà designar els vocals no judicials que han de formar part de la Junta Electoral de les Illes Balears.

    D'altra banda, d'acord amb el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, mitjançant la Secretaria General, té assignada la competència en matèria de processos electorals.

    Per tot això, a proposta de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 11 d'octubre de 2019,

    DECRET

    Primer

    Es nomenen membres de la Junta Electoral de les Illes Balears les persones que s'indiquen a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR