Decret 82/2019, de 4 d’octubre, de cessament d’un membre en el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrat en el Grup III, com a representant de les associacions de consumidors i usuaris

SecciónPrimera. Nomenaments, situacions i incidències
Rango de LeyDecret

L'article 78 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, d'acord amb la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l'òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ordena que una llei del Parlament n'ha de regular la composició, la designació dels membres, l'organització i les funcions.

En compliment de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (BOIB núm. 150, de 9 de desembre), l'article 1 de la qual estableix que el CES té la naturalesa d'òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

El Decret 65/2016, d'11 de novembre (BOIB núm. 143, de 12 de novembre), va nomenar el senyor Bernat Ferrer Guàrdia membre del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears com a representant de les associacions de consumidors i usuaris. No obstant això, el passat 12 de setembre es va produir la defunció d'aquest membre.

El senyor Bernat Ferrer Guàrdia va ser president de l'associació La Defensa des de l'any 2010, i sota el seu mandat, va iniciar el suport i la defensa dels drets relacionats amb la salut dels usuaris de la sanitat tant privada com pública. Així mateix, va incorporar el compromís de defensar la gent gran com a col·lectiu especialment vulnerable, així com els seus familiars i cuidadors.

D'altra banda, com a membre del Col·legi Arbitral de Consum de les Illes Balears, va actuar en nombrosos actes de conciliació i arbitratge entre consumidors i empreses per resoldre conflictes sense necessitat d'arribar a la denúncia ni a la reclamació administrativa. La seva àmplia experiència en diferents sectors de l'empresa privada el va dotar d'un important coneixement que va aplicar per resoldre els problemes que presentaven els usuaris i plantejar adequadament i eficaçment les reclamacions oportunes.

En qualsevol cas, es lamenta profundament la pèrdua del senyor Ferrer Guàrdia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR