Decret 81/2015, de 25 de setembre, pel qual s’estableix l’estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

En el títol V de la Llei 5/2003, de 4 d’abril, de salut de les Illes Balears, es regula el Servei de Salut de les Illes Balears com un ens públic, de caràcter autònom, dotat de personalitat jurídica i patrimoni propis, amb plena capacitat d’obrar per complir les seves finalitats, al qual s’encarrega la gestió dels serveis públics assistencials.

L’article 16 del Decret 39/2006, de 21 d’abril, pel qual s’aproven els Estatuts de l’ens públic Servei de Salut de les Illes Balears, disposa que l’estructura bàsica del Servei de Salut s’ha d’aprovar per mitjà d’un decret del Consell de Govern a proposta de la conselleria competent en matèria de salut.

El Decret 8/2015, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, ha determinat una nova composició del Govern i ha establit una nova estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En línia amb això, el Decret24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ha reorganitzat la composició i ha reformulat les atribucions de la Conselleria de Salut.

Per això cal adequar l’estructura orgànica del Servei de Salut a les exigències que dimanen de la nova estructura governamental i a les noves línies estratègiques que el nou equip de govern pretén implementar en el marc de la sanitat pública.

Aquest Decret consta de vint-i-tres articles distribuïts en quatre capítols, a més de tres disposicions addicionals, una disposició transitòria, una disposició derogatòria i una disposició final.

El capítol I estableix les disposicions generals que configuren l’estructura orgànica bàsica del Servei de Salut. El capítol II, dividit en vuit seccions, regula l’estructura administrativa dels Serveis Centrals i determina l’adscripció i les funcions dels seus òrgans de gestió i la dependència en cada cas respecte dels òrgans de direcció corresponents del Servei de Salut.

Per la seva banda, el capítol III regula l’estructura de les gerències territorials i la dels òrgans de gestió que en depenen. Finalment, el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR