Decret 79/2015, de 4 de setembre, pel qual es modifiquen els Estatuts del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d’acord amb els articles 30.1 i 32.11 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica2/1983, de 25 de febrer, té competència exclusiva per regular l’organització, el règim i el funcionament de les seves institucions pròpies, i té les competències executives en matèria de treball i formació professional contínua.

En l’exercici d’aquestes competències es va dictar la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (d’ara endavant, SOIB), per la qual es crea un organisme autònom, de caràcter administratiu, el SOIB, amb la finalitat de planificar, gestionar i coordinar les polítiques d’ocupació, amb funcions concretes d’informació, orientació i intermediació en el mercat laboral, de foment de l’ocupació en tots els seus vessants i de desenvolupament de la formació professional.

Mitjançant el Decret 37/2015, de 22 de maig, s’aprovaren els Estatuts del SOIB, en compliment de la disposició transitòria segona de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per tal d’adaptar-se a les previsions de la Llei esmentada.

D’acord amb l’article 30.2 de la Llei 7/2010, els organismes autònoms s’adscriuen a la conselleria a la qual correspon la direcció, l’avaluació i el control dels resultats de la seva activitat. En coherència amb aquesta disposició, l’article 1 dels Estatuts del SOIB adscriu aquest ens a la conselleria competent en matèria de treball, atès que la finalitat primordial del SOIB és la planificació, la gestió i la coordinació de les polítiques actives d’ocupació.

A fi de garantir una major eficiència en la direcció, la planificació estratègica i l’assoliment dels objectius i les finalitats de l’ens, s’ha considerat convenient modificar els Estatuts del SOIB per tal que el càrrec de director o directora recaigui en la persona titular de la direcció general de la conselleria d’adscripció que tengui atribuïdes les competències de direcció de les polítiques actives d’ocupació, atès que això permetrà a la conselleria d’adscripció un exercici més àgil i acurat de les funcions que té assignades de direcció, avaluació i control del SOIB.

D’altra banda, i per tal de millorar la coordinació dels recursos de l’ens i el compliment dels fins i els objectius del SOIB...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR