Decret 71/2016, de 16 de desembre, pel qual es regulen les activitats d’extracció de flora o fauna marines i les activitats subaquàtiques a la Reserva Marina del Llevant de Mallorca

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

PREÀMBUL

I

Les reserves marines són àrees marines on es limita l’explotació dels recursos marins vius per incrementar la repoblació d’alevins i fomentar la proliferació de les espècies marines objecte d’explotació o protegir els ecosistemes marins amb característiques ecològiques diferenciades. D’acord amb l’article 8.3 de la Llei6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, en el si de les reserves marines pot ser objecte de regulació qualsevol activitat que pugui afectar els recursos marins vius, i necessàriament ho han de ser totes les activitats d’extracció de flora o fauna marines i les activitats subaquàtiques.

Mitjançant el Decret 21/2007, de 23 de març, pel qual s’estableix la Reserva Marina del Llevant de Mallorca, el Govern de les Illes Balears va establir aquesta Reserva i en va definir la delimitació, les zones i els usos permesos. Aquesta Reserva ha demostrat ser un instrument eficaç per conservar els hàbitats naturals marins i per recuperar les poblacions de peixos comercials, tot i que aquesta recuperació ha estat més notable a la Reserva Marina d’Aigües Exteriors, regulada per l’Ordre estatal ARM/3535/2008, de 24 de novembre, per la qual es regula la Reserva Marina d’Interès Pesquer del Llevant de Mallorca-Cala Rajada, i se’n defineixen la delimitació, les zones i els usos permesos.

I

No obstant això, mitjançant el Decret 41/2015, de 22 de maig, pel qual es regulen les activitats d’extracció de flora o fauna marines i les activitats subaquàtiques a les reserves marines de les aigües interiors del litoral de les Illes Balears, es varen fixar uns principis comuns en matèria de reserves marines en l’àmbit de les Illes Balears, i es varen establir els requisits mínims que ha de complir qualsevol àrea marina que es declari reserva. L’article 2 d’aquest Decret indica expressament que el seu àmbit d’aplicació és, entre d’altres, la Reserva Marina del Llevant de Mallorca. Per això, s’ha d’adaptar la normativa d’aquesta Reserva Marina a les condicions del Decret41/2015.

Així mateix, a causa de l’arcaica delimitació de les línies de base recta, els límits geogràfics de la Reserva Marina del Llevant de Mallorca que estableix l’article 1 del Decret 21/2007 no coincideixen amb els de l’Ordre estatal ARM/3535/2008. Per això, convé reajustar els límits de la Reserva Marina i fixar exactament els mateixos que els de l’Ordre ARM/3535/2008.

D’altra...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR