Decret 7/2015, de 6 de març, pel qual es crea l’Institut d’Educació Secundària Quartó del Rei al terme municipal de Santa Eulària des Riu

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La creació de centres públics correspon al Govern autonòmic, d’acord amb l’article17 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, en la redacció que en fa la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), regula, en el capítol III i en el capítol V, l’educació secundària obligatòria i la formació professional, respectivament.

El Reial decret 1538/2006, de 15 de desembre, estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu.

La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, estableix, en l’article 36, que correspon a la Comunitat Autònoma la competència del desplegament legislatiu i l’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, d’acord amb el que disposa l’article 27 de la Constitució.

El Decret 120/2002, de 27 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament orgànic dels instituts d’educació secundària, estableix, en l’article 2, la creació, la modificació i la supressió dels instituts d’educació secundària obligatòria.

La creació d’instituts d’educació secundària obligatòria respon a la necessitat d’assegurar nova oferta integrada que capaciti per al desenvolupament qualificat de les diferents professions i serveixi de recurs formatiu permanent als joves i als treballadors per millorar les seves condicions de treball.

Per tal de complir amb les necessitats detectades, la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats va signar, en data 21 de novembre de 2012, un conveni marc i un conveni específic amb l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu per a l’impuls i la construcció d’infraestructures educatives al municipi.

L’interès del Govern de les Illes Balears és que en aquests anys s’aconsegueixi una xarxa de centres que estiguin dotats de recursos suficients per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR