Decret 56/2016, de 16 de setembre, de desplegament de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears, amb relació als vehicles dedicats a l’activitat de transport públic urbà i interurbà de viatgers en vehicles de turisme

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears, estableix en els articles 49 b i 73.1 que el servei de taxi, tant de caràcter urbà com interurbà, ha de prestar-se amb vehicles de turisme amb una capacitat màxima de fins a set places, comptant la persona que condueix.

No obstant això, la disposició transitòria primera de la Llei esmentada subjecta l’aplicació d’aquests articles al seu desplegament reglamentari.

Part del sector del taxi ha sol·licitat en ocasions reiterades la necessitat que s’habiliti, al més aviat possible, poder prestar el servei de taxi en vehicles de fins a set places, atès que es tracta d’una demanda dels usuaris, sobretot a les zones on hi ha majoria de turisme familiar. Per aquest motiu, és convenient desplegar els articles 49 b i 73.1 esmentats.

Atès que les despeses de manteniment dels vehicles de fins a set places són superiors a les dels vehicles de cinc places, s’estableix un suplement que, amb l’elaboració prèvia del model d’estudi econòmic a què es refereix l’article 68.2 b de la Llei4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears, ha de determinar l’òrgan competent en matèria de transport, i que s’ha de sumar a la tarifa vigent.

Mitjançant aquest Decret, es desplega l’article 73.1 de la Llei 4/2014, de 20 de juny; i, en desplegament de l’article 49 b, s’autoritza els òrgans competents per a la gestió dels transports terrestres perquè dictin la disposició oportuna a l’efecte de determinar els requisits necessaris que els ajuntaments, als quals correspon amb caràcter general exercir les competències administratives amb relació al servei d’autotaxi, han d’exigir per a l’expedició de les llicències d’autotaxi per a vehicles de fins a set places, comptant la persona que condueix.

La regulació d’aquest Decret es fonamenta en els articles 4 i següents de la Llei4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears; la Llei orgànica 5/1987, de 30 de juliol, de delegació de facultats de l’Estat en les comunitats autònomes en matèria de transports per carretera i per cable, i la Llei 13/1998, de 23 de desembre, d’atribució de competències als consells insulars en matèria de transports terrestres.

Per tot això, amb l’informe favorable del Consell Balear de Transports, d’acord amb el Consell Consultiu, a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR