Decret 47/2014, de 7 de novembre, de modificació del Decret 54/2002, de 12 d’abril, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’article 23.2 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, d’acord amb la redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, estableix que els poders públics de la comunitat autònoma de les Illes Balears han de vetllar per la defensa i la protecció de la naturalesa, del territori, del medi ambient i del paisatge.

Així mateix, l’article 30.46 del mateix text legal disposa que la Comunitat Autònoma té la competència exclusiva en matèria de protecció del medi ambient, ecologia i espais naturals protegits, sens perjudici de la legislació bàsica de l’Estat, mentre que l’article 31.3 atribueix també a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i execució en matèria de l’estatut dels funcionaris de l’Administració de la Comunitat Autònoma i de l’Administració local.

D’altra banda, d’acord amb l’article 16.1 de la Llei 5/2007, de 3 d’abril, sobre la Xarxa de Parcs Nacionals, la gestió i l’organització dels parcs nacionals corresponen a les comunitats autònomes del territori on estiguin situats.

En l’àmbit territorial de les Illes Balears, l’arxipèlag de Cabrera va ser declarat Parc Nacional Maritimoterrestre en la Llei 14/1991, de 29 d’abril. En conseqüència, les competències en matèria de gestió i organització de l’arxipèlag de Cabrera corresponen a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, en virtut de l’article 2.8 de Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El personal funcionari del cos d’ajudants facultatius que integren l’escala d’agents de medi ambient destinats a Cabrera té encomanades les funcions de vigilància i control dels recursos naturals i el patrimoni ambiental; inspecció i policia en matèria d’avaluació i impacte ambiental, i inspecció i control d’abocament de residus i contaminació de les aigües i l’atmosfera a l’arxipèlag, d’acord amb l’article 33.2 c de la Llei 2/2007, de 16 de març, de cossos i escales de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. No obstant això, aquest personal exerceix les seves funcions en unes condicions que es poden qualificar de particulars o excepcionals atès que, amb caràcter general, poden romandre a Cabrera durant set dies continus.

En virtut de l’article 121.5 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR