Decret 43/2017, d’1 de setembre, pel qual es regula el funcionament de la Mesa de Diàleg Permanent amb les famílies de l’alumnat de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació, en el títol preliminar (article 5) garanteix la llibertat d’associació de pares i mares de l’alumnat i atribueix a les administracions educatives la missió d’afavorir l’exercici d’aquest dret així com la formació de federacions i confederacions.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, en el títol V, referent a la participació, l’autonomia i el govern dels centres (article 119.5), recull el dret dels pares i les mares de l’alumnat a participar en el funcionament dels centres docents per mitjà de les seves associacions, per la qual cosa les administracions educatives han d’afavorir la informació i la formació que se’ls adreça.

La Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa, en l’apartat II del preàmbul considera que són necessaris canals i hàbits que permetin restaurar l’equilibri i la fortalesa de les relacions entre l’alumnat, les famílies i les escoles. Les famílies són les primeres responsables de l’educació dels fills i de les filles, i, per això, el sistema educatiu ha de comptar amb la família i confiar en les seves decisions.

El Reial decret 1533/1986, d’11 de juliol, regulador de les associacions de mares i pares de l’alumnat en els consells escolars dels centres públics i concertats, en l’article 5 assigna a aquestes entitats la funció, entre d’altres, de facilitar la representació i la participació de pares i mares en els consells escolars de centres públics i concertats i en altres òrgans col·legiats.

La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en l’article 17 defineix i regula els òrgans col·legiats de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El Decret 188/2003, de 28 de novembre, pel qual es regulen les associacions de pares i mares de l’alumnat i les federacions i confederacions d’aquestes, en l’article 5 reconeix la finalitat de promoure la representació i participació dels pares i les mares de l’alumnat en els consells escolars dels centres públics i concertats i altres òrgans col·legiats.

El Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atorga a la persona titular de la Conselleria d’Educació i Universitat, per mitjà de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa, la competència en matèria d’impuls i foment de la innovació educativa, família i participació, moviment associatiu (de l’alumnat i de pares i mares), consells escolars (autonòmic, insulars, municipals i de centre), activitats i serveis complementaris, gestió de les beques i ajuts en l’àmbit educatiu no universitari, noves tecnologies aplicades a l’educació, materials didàctics i llibres de text, atenció a la diversitat, primera infància, convivència i èxit escolar.

El Decret 36/2015, de 15 de maig, constitueix la Mesa de Diàleg Permanent entre l’Administració educativa i les federacions i confederacions d’associacions de pares i mares de l’alumnat matriculats en centres sostinguts amb fons públics de les Illes Balears, i en regula el funcionament com un òrgan col·legiat d’informació, estudi, discussió i seguiment dels assumptes que afecten qüestions pròpies del sistema educatiu de les Illes Balears, a fi de facilitar un apropament més gran entre l’Administració i els pares i mares o tutors legals de l’alumnat sens perjudici de la funció assessora que ja desenvolupen el Consell Escolar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR