Decret 37/2016, de 8 de juliol, pel qual es modifica el Decret 37/2015, de 22 de maig, d’aprovació dels Estatuts del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d’acord amb els articles 30.1 i 32.11 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, té la competència exclusiva per regular l’organització, el règim i el funcionament de les seves institucions pròpies, i té les competències executives en matèria de treball i formació professional contínua.

En l’exercici d’aquestes competències es va dictar la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (d’ara endavant, SOIB), per la qual es crea un organisme autònom de caràcter administratiu, el SOIB, amb la finalitat de planificar, gestionar i coordinar les polítiques d’ocupació, amb funcions concretes d’informació, orientació i intermediació en el mercat laboral, de foment de l’ocupació en tots els seus vessants i de desenvolupament de la formació professional.

Mitjançant el Decret 37/2015, de 22 de maig, s’aprovaren els Estatuts del SOIB, en compliment de la disposició transitòria segona de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per tal d’adaptar-se a les previsions de la Llei esmentada. Aquests Estatuts varen ser modificats pel Decret 79/2015, de 4 de setembre.

D’acord amb l’article 30.2 de la Llei 7/2010, els organismes autònoms s’adscriuen a la conselleria a la qual correspon la direcció, l’avaluació i el control dels resultats de l‘activitat que duen a terme. En coherència amb aquesta disposició, l’article 1 dels Estatuts del SOIB adscriu aquest ens a la conselleria competent en matèria de treball, atès que la finalitat primordial del SOIB és la planificació, la gestió i la coordinació de les polítiques actives d’ocupació.

A fi de garantir una major eficiència en la direcció, la planificació estratègica i l’assoliment dels objectius i les finalitats de l’ens —atès que a causa del canvi de cicle econòmic i a un millor aprofitament dels recursos propis i de fons procedents d’altres administracions (Fons de l’Estat, Fons Socials Europeus), el Servei d’Ocupació passa a gestionar més recursos econòmics, la qual cosa permetrà impulsar noves polítiques d’ocupació adreçades a col·lectius d’aturats cada vegada més específics—, s’ha considerat convenient modificar els Estatuts del SOIB per tal que el càrrec de director o directora recaigui en la persona que proposi el titular de la conselleria d’adscripció. Així mateix, s’ha considerat adient que la persona titular de la Direcció del SOIB exerceixi les funcions de la Gerència si aquesta no es crea o en el cas d’absència, vacant o malaltia de la persona que l’ocupa.

Com a conseqüència dels canvis en la Direcció del SOIB, es modifica la composició del Consell de Direcció i de la Comissió Assessora, amb la finalitat d’incorporar-hi el director o la directora general de la conselleria d’adscripció amb competències de coordinació de polítiques actives d’ocupació com a vocal d’aquests òrgans.

Així mateix, s’estableix que, si bé la persona titular de la Gerència no forma part del Consell de Direcció ni de la Comissió Assessora, ha d’assistir a les sessions d’aquests òrgans amb veu però sense vot.

Per tot això, a proposta del conseller de Treball, Comerç i Indústria, consultat el Consell de Direcció del SOIB en la sessió de dia 8 de juliol de 2016, amb l’informe favorable de la conselleria competent en matèria d’hisenda i pressuposts, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 8 de juliol de 2016,

DECRET

Article únic

Modificacions de l’annex del Decret 37/2015, de 22 de maig, d’aprovació dels Estatuts del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

  1. L’article 6 de l’annex esmentat queda modificat de la manera següent:

  2. El Consell de Direcció és l’òrgan superior de direcció col·legiat que estableix les línies bàsiques d’actuació del Servei. De composició pluripersonal, garanteix la participació institucional de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives en el Servei d’Ocupació de les Illes Balears.

  3. El Consell de Direcció està integrat pel president o la presidenta del SOIB i dotze vocals:

    - El vicepresident o la vicepresidenta del Servei d’Ocupació de les Illes Balears.

    - El director o la directora del Servei d’Ocupació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR