Decret 36/2015, de 15 de maig, pel qual es constitueix la Mesa de Diàleg Permanent amb pares i mares de l’alumnat de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació, en el títol preliminar, article 5, garanteix la llibertat d’associació de pares i mares de l’alumnat, i atribueix a les administracions educatives la missió d’afavorir l’exercici d’aquest dret, com també la formació de federacions i confederacions.

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, recull en el títol V, “Participació, autonomia i govern dels centres”, article 119.5, el dret dels pares i les mares dels alumnes a participar en el funcionament dels centres docents per mitjà de les seves associacions, per la qual cosa les administracions educatives han d’afavorir la formació i la informació que se’ls adreça.

La Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa.

El Reial decret 1533/1986, d’11 de juliol, regulador de les associacions de mares i pares d’alumnes en els consells escolars dels centres públics i concertats, en l’article5, assigna a aquestes entitats, entre altres funcions, la de facilitar la representació i la participació de pares i mares en els consells escolars de centres públics i concertats, i en altres òrgans col·legiats.

La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, defineix i regula en l’article 17 els òrgans col·legiats de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El Decret 188/2003, de 28 de novembre, pel qual es regulen les associacions de pares i mares d’alumnes, i les federacions i confederacions d’aquestes, reconeix en l’article 5 la finalitat de promoure la representació i participació dels pares i les mares dels alumnes en els consells escolars dels centres públics i concertats, i altres òrgans col·legiats.

El Decret 15/2014, de 12 de desembre, del president de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i que atorga la competència en matèria de coordinació general de les infraestructures i dels serveis educatius; planificació educativa; coordinació, règim orgànic i funcionament dels centres docents; centres concertats i privats; ensenyaments de règim especial, excepte els que condueixen a l’obtenció del títol equivalent a grau; servei d’escolarització; convalidació i gestió de títols acadèmics; serveis complementaris de l’ensenyament i altres serveis en centres educatius; tecnologies de la informació i la comunicació al titular de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, per mitjà de la Direcció General de Planificació i Infraestructures Educatives.

Tant l’escola com la família tenen en les seves mans el repte d’educar els menors; per això, la coordinació entre ambdues institucions és fonamental per a la millora de la qualitat de l’ensenyament, per a l’assoliment dels objectius de convivència i d’èxit escolar, en definitiva, per facilitar el desenvolupament integral dels infants.

Els experts coincideixen a assenyalar que la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR