Decret 35/2018, de 2 de novembre, de modificació del Decret 33/2018, de 19 d’octubre, de determinació d’ajudes urgents i de caràcter excepcional per reparar i pal·liar pèrdues i danys produïts per les pluges a la comarca de Llevant de Mallorca el dia 9 d’octubre de 2018

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La gran quantitat de pluja caiguda el dia 9 d’octubre de 2018, en poques hores, a la comarca de Llevant de l’illa de Mallorca, i les inundacions que això va comportar, varen ocasionar danys molt importants en béns mobles i immobles de propietat privada, com també en infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de caràcter públic.

Davant aquesta situació gravíssima i excepcional, que fins i tot ha costat vides humanes, el Govern de les Illes Balears va aprovar el Decret llei 2/2018, de 18d’octubre, pel qual s’estableixen ajudes i altres mesures urgents per reparar les pèrdues i els danys produïts per les pluges intenses i les inundacions del dia 9 d’octubre de 2018 a la comarca de Llevant de Mallorca, per tal de contribuir a recuperar la normalitat de les zones afectades dels municipis d’Artà, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera.

Per l’anterior, tenint en compte la situació de necessitat que s’ha generat en els ciutadans, i en desplegament de l’esmentat Decret llei 2/2018, s’ha aprovat el Decret 33/2018, de 19 d’octubre.

Una vegada entrat en vigor aquest Decret 33/2018, atesa la naturalesa de les ajudes s’ha considerat més adient que la gestió de les ajudes per pal·liar la pèrdua de vehicles sinistrats s’efectuï des de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. Per això, mitjançant Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat de 30 d’octubre de 2018 (publicada en el BOIB núm. 137, d’1 de novembre), les competències atorgades pel Decret llei 2/2018, de 18 d’octubre, a l’esmentat conseller per dictar la resolució de concessió de les dites ajudes s’han delegat al conseller de Treball, Comerç i Indústria, la qual cosa fa necessari efectuar modificacions en el Decret 33/2018.

D’altra banda, atesa la naturalesa urgent i sectorial de les ajudes, es considera adient eliminar la Comissió Avaluadora Única que preveu l’article 7 del Decret33/2018. A la vegada, s’aprofita l’avinentesa per dotar d’un nou contingut l’article 7 en relació amb la tramitació de les ajudes per pal·liar la pèrdua de vehicles sinistrats.

Per això, a proposta conjunta de les conselleres de Presidència i d’Hisenda i Administracions Públiques, i del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 2 de novembre de 2018,

DECRET

Article 1

Es modifica el segon paràgraf de l’apartat 10 de l’article 3 del Decret 33/2018,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR