Decret 31/2017, de 16 de juny, de modificació del Decret 15/2003, de 14 de febrer, pel qual es crea el Consell d’Infància i Família de les Illes Balears, i del Decret 50/2013, de 15 de novembre, pel qual es determinen la composició, els objectius i el règim de funcionament de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears té la competència exclusiva, entre d’altres, en matèria de protecció social de la família i en matèria de protecció de menors, d’acord amb els apartats 16 i 39 de l’article 30 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer.

La Llei 17/2006, de 13 de novembre, integral de l’atenció i dels drets de la infància i l’adolescència de les Illes Balears, regula la composició i el funcionament de determinats òrgans col·legiats en matèria de família i infància: el Consell d’Infància i Família de les Illes Balears, creat mitjançant el Decret 15/2003, de 14 de febrer, i modificat mitjançant el Decret 10/2006, de 10 de febrer, i l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de les Illes Balears, creat mitjançant la disposició addicional segona de la Llei 17/2006, desplegada mitjançant el Decret 50/2013, de 15 de novembre, pel qual es determinen la composició, els objectius i el règim de funcionament de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de les Illes Balears.

Posteriorment, mitjançant el Decret 45/2006, de 12 de maig, es creà l’Observatori Permanent de Suport a la Família de les Illes Balears, de conformitat amb el Pla Integral de Suport a la Família, aprovat pel Consell de Govern de 19 de novembre de 2004.

D’acord amb l’article 118 de la Llei 17/2006, el Consell d’Infància i Família és un òrgan col·legiat de composició mixta i multidisciplinària, adscrit a la conselleria competent en matèria d’infància i família del Govern de les Illes Balears, amb l’objecte d’exercir funcions de consulta i proposta, així com constituir un fòrum de debat per promoure i facilitar la participació, la consulta i el diàleg de totes les institucions i entitats implicades en aquesta matèria.

Segons l’article 2 del Decret 45/2006, l’Observatori Permanent de Suport a la Família de les Illes Balears és un òrgan de caràcter consultiu, d’estudi i d’impuls al desplegament de les polítiques de les administracions públiques d’ajuda a les famílies.

Atès que ambdós òrgans col·legiats tenen funcions, objectius i una composició semblants, per simplificar l’estructura administrativa de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, i tenint en compte la necessitat d’agilitar determinades actuacions, com ara la consulta, l’impuls, l’estudi i la presa de decisions sobre la matèria, es considera oportú modificar el Decret 15/2003, de manera que el Consell d’Infància i Família de les Illes Balears assumeixi les funcions pròpies de l’Observatori Permanent de Suport a la Família de les Illes Balears. Així mateix, s’hi afegeixen tres noves funcions relacionades amb la infància i la família que reforcen el caràcter participatiu d’aquest òrgan, i se n’amplia l’abast de participació amb la inclusió de vocals en representació de diverses entitats.

D’altra banda, i per raons d’economia procedimental, mitjançant aquest Decret es modifiquen els articles 4, 5 i 6 del Decret 50/2013, per adaptar la composició i les funcions d’aquest òrgan a la realitat social actual, fent que hi estiguin representats els diferents àmbits de la societat balear i de les institucions públiques més implicades en les matèries en qüestió.

El Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atribueix a la Direcció General de Menors i Famílies les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR