Decret 23/2016, de 29 d’abril, pel qual es modifica el Decret 55/2009, d’11 de setembre, sobre règim jurídic de les sales de joc

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

L’11 de setembre de 2009 es va aprovar el Decret 55/2009, sobre règim jurídic de les sales de joc a la comunitat autònoma de les Illes Balears, que en l’article 12 regula la renovació de les autoritzacions de locals de joc i en l’article 6 estableix les limitacions per a les autoritzacions de sales de joc o de tipus B o de sales mixtes de joc.

La Llei 8/2014, d’1 d’agost, del joc i les apostes a les Illes Balears, té per objecte regular, en l’àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears, les activitats relatives al joc i les apostes en les seves diferents modalitats i denominacions. La disposició transitòria segona regula el règim transitori de les autoritzacions concedides d’acord amb la normativa anterior i disposa que, en particular, les autoritzacions concedides a l’empara de la normativa anterior mantindran la vigència durant el termini per al qual varen ser concedides, i se’n sotmetrà la renovació posterior al compliment dels requisits que estableixen aquesta Llei i les seves normes de desplegament.

No obstant això, en la disposició final primera s’estableix que, mentre el Govern de les Illes Balears no faci ús de les seves facultats reglamentàries per al desplegament d’aquesta Llei, s’han d’aplicar les disposicions autonòmiques vigents i, si no n’hi ha, les disposicions generals de l’Estat en tot allò que no s’oposi al que disposa aquesta Llei.

El Govern de les Illes Balears és conscient que l’aplicació de les limitacions contingudes en l’article 6 del Decret 55/2009, abans esmentat, per a les renovacions d’autoritzacions de sales de joc o de tipus B o de sales mixtes de joc, implicaria el tancament d’un gran nombre de sales de joc autoritzades sobre la base d’una normativa que no estava subjecta a aquestes limitacions, alhora que suposaria un gran perjudici econòmic per dos motius fonamentals, les grans inversions dutes a terme per posar en funcionament aquestes sales de joc i la pèrdua de llocs de feina per al personal del sector, cosa que agreujaria encara més la crisi econòmica actual.

Per tot això, a proposta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR