Decret 23/2015, de 24 d’abril, pel qual es regulen la composició i el règim de funcionament del Consell Pesquer de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

PREÀMBUL

L’article 15.1 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears de 2007 disposa que els poders públics han de promoure la participació dels agents econòmics i socials del conjunt de la societat civil en els assumptes públics.

L’article 30.22 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears atorga a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència exclusiva en matèria de pesca i activitats recreatives en aigües interiors, cria i recollida de marisc i aqüicultura. En l’ús d’aquestes atribucions, es va aprovar la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears.

L’article 44 de la Llei 6/2013 estableix que el Consell Pesquer de les Illes Balears és l’òrgan col·legiat d’assessorament, consulta i informació pública en matèria de pesca marítima, recursos marins, ordenació pesquera, aqüicultura i marisqueig, adscrit a la conselleria de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears competent en la matèria. Aquest article, en l’apartat 2, habilita l’Administració per establir l’estatut jurídic, el funcionament i la composició del Consell Pesquer, que ha de comptar amb representació del sector pesquer professional, dels consells insulars i de la resta de les administracions públiques competents.

Mitjançant el Decret 252/1999, de 10 de desembre, pel qual es crea el Consell Pesquer, i anteriorment el Decret 107/1987, de 22 d’octubre, de creació del Consell Pesquer de la Conselleria d’Agricultura i Pesca, es feia efectiu el principi de participació en els assumptes públics en matèria de pesca.

El Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i els que el modifiquen posteriorment, estableixen que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori exerceix, entre d’altres, la competència en matèria de pesca marítima en aigües interiors, recursos marins, ordenació pesquera, aqüicultura i marisqueig.

L’estructura orgànica actual de l’Administració autonòmica i l’experiència acumulada en la gestió de les competències...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR