Decret 22/2017, de 12 de maig, pel qual es regulen els premis del turisme de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

El turisme es configura com l’activitat que més repercussió en termes de renda, ocupació i activitat genera a les Illes Balears, i constitueix, sens dubte, el principal recurs de les illes.

L’article 1.2 de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears, fixa les finalitats d’aquesta Llei:

  1. Impulsar el turisme sostenible com el principal sector estratègic de l’economia de les Illes Balears, generador d’ocupació i de desenvolupament econòmic.

  2. Promocionar les Illes Balears com a destinació turística de referència a la mar Mediterrània, atesa la seva singularitat insular i la seva realitat cultural, mediambiental, econòmica i social, impulsant la desestacionalització i potenciant els valors propis d’identitat de la comunitat balear.

  3. Promocionar Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera com a marques turístiques i garantir-los un tractament que n’asseguri la màxima difusió interior i exterior.

  4. Millorar la competitivitat del sector turístic mitjançant la incorporació de criteris d’ordenació i planificació, d’innovació, de professionalització, d’especialització dels recursos humans i de garantia de la qualitat turística, que millorin la rendibilitat de la indústria turística balear sense desatendre la sostenibilitat del creixement i la màxima protecció mediambiental.

  5. Erradicar la competència deslleial i l’oferta il·legal o clandestina.

  6. Promocionar la investigació, el desenvolupament i la innovació tecnològica com a prioritats que impulsin el progrés del sector turístic a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

  7. Defensar i protegir els usuaris dels serveis turístics.

  8. Fomentar la diversificació de l’oferta turística.

  9. Millorar l’accessibilitat dels recursos i els serveis turístics.

  10. Protegir, conservar i difondre els recursos turístics d’acord amb els principis de desenvolupament sostenible i de qualitat mediambiental.

En aquest marc, amb l’objectiu de difondre, reconèixer i incentivar les bones pràctiques del sector en matèria de sostenibilitat, de responsabilitat social corporativa, d’innovació i recerca, i d’incentivació de la creació de noves experiències, i en reconeixement dels qui desenvolupen una labor destacada, un esforç i una dedicació en favor del turisme a la comunitat autònoma de les Illes Balears, es considera adequat i favorable el reconeixement institucional de les iniciatives, propostes i actuacions que apostin per la viabilitat, la innovació i la sostenibilitat del producte turístic de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR