Decret 1/2017, de 13 de gener, pel qual es deroga el Decret 24/2012, de 23 de març, pel qual es crea la Delegació Territorial del Govern de les Illes Balears a Formentera

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 24/2012, de 23 de març, es va crear la Delegació Territorial del Govern de les Illes Balears a Formentera per a la coordinació administrativa dels assumptes que són propis d’aquesta illa.

La creació d’aquest òrgan, que només existeix a Formentera i no a la resta d’illes, es va decidir la legislatura passada per criteris d’oportunitat, tenint en compte el que disposa l’article 57.7 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, d’acord amb la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, segons el qual «només en l’exercici de les seves competències, el Govern pot establir organismes, serveis i dependències en qualsevol de les illes, d’acord amb el que estableix aquest Estatut».

Per fer efectiva l’estructura de la Delegació Territorial del Govern de les Illes Balears a Formentera, calia dictar les disposicions pertinents per adoptar les mesures necessàries d’assignació i redistribució de mitjans humans, econòmics i materials (disposició addicional segona del Decret 24/2012).

Des de l’aprovació del Decret 50/2015, de 29 de maig, pel qual es disposa el cessament del delegat territorial del Govern de les Illes Balears a Formentera, no s’ha nomenat cap altre delegat o delegada territorial que, d’acord amb l’article 3 del Decret 24/2012, exerceixi la direcció de la Delegació esmentada, amb càrrec assimilat en rang a un director o directora general.

Actualment no hi ha cap dotació pressupostària per a la Delegació Territorial del Govern de les Illes Balears a Formentera. En períodes discontinus es va ocupar la plaça F0147010A (lloc base auxiliar a Formentera), que està adscrita a la Conselleria de Presidència, concretament a la unitat PRE0300001 (Delegació Territorial del Govern de les Illes Balears – Formentera), plaça que ara està desdotada.

Per tant, es considera necessari suprimir formalment la Delegació Territorial del Govern de les Illes Balears a Formentera, creada pel Decret 24/2012, de 23 de març, mitjançant un decret que derogui l’anterior, per complir el principi de seguretat jurídica, atès que actualment aquest òrgan ja no es troba operatiu.

Les funcions previstes en l’article 2 del Decret 24/2012 eren assumides per personal propi de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (article 4 del Decret 24/2012), que s’havia d’adscriure a la Delegació per desenvolupar-les correctament, per la qual cosa el personal de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR