Convenis instrumentals reguladors de les obligacions derivades de la concessió d’una subvenció directa del Consell Insular d’Eivissa als ajuntaments de Sant Josep de sa Talaia, Santa Eulària des Riu, Sant Joan de Labritja i Sant Antoni de Portmany, per a la realització d’actuacions de manteniment i millora de la xarxa de camins rurals any 2017

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL INSULAR D'EIVISSA

Atès que durant l’any 2017 es varen signar 4 convenis instrumentals amb els ajuntaments de Sant Josep de sa Talaia, Santa Eulària des Riu, Sant Joan de Labritja i Sant Antoni de Portmany, per a la realització d’actuacions de manteniment i millora de la xarxa de camins rurals

Atesa la normativa vigent d’aplicació, es publica el text íntegre dels convenis:

Conveni instrumental regulador de les obligacions derivades de la concessió d’una subvenció directa del Consell Insular d’Eivissa a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, per a la realització d’actuacions de manteniment i millora de la xarxa de camins rurals

Parts

Sr. Vicente Torres Guasch, president del Consell Insular d’Eivissa (en endavant CIE), actuant en nom i representació d’aquesta Institució, de conformitat amb el que disposen l’article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars i l’art. 52 del Reglament orgànic del Consell Insular.

Sr. Josep Marí Ribas, alcalde de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, actuant en nom i representació d’aquesta institució, de conformitat amb el que disposa l’art. 21.1.b de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local.

Antecedents

  1. El Consell Insular d’Eivissa exerceix, de conformitat amb el que preveuen els articles 41.3 i 36 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, la competència d’assegurar la prestació integral i adequada a tot el territori insular dels serveis municipals previstos als articles 25 i 26 de la Llei de bases del règim local.

  2. La Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars, estableix al seu article 46 que els consells insulars podran subscriure convenis o acords de cooperació amb la resta d’administracions públiques, en els quals s’estableixin lliurement els instruments de col·laboració necessaris per a l’assoliment de finalitats comunes d’interès públic i, d’una manera especial, amb els municipis de la mateixa illa per garantir l’accés de la població al conjunt dels serveis municipals i la major eficàcia en la seua prestació.

  3. La Llei 8/99 de 12 d’abril, sobre atribució de competències als consells insulars de Menorca i d’Eivissa i Formentera en matèria d’agricultura, ramaderia, pesca i artesania disposa en el seu article segon que el Consell Insular d’Eivissa té la competència en matèria d’infraestructures i, concretament, els camins rurals, l’electrificació rural i els regadius. Així, ateses les necessitats dels ajuntaments de realitzar actuacions de manteniment i millora en la xarxa de camins rurals, el Consell Insular d’Eivissa els va remetre escrit de data 23 d’octubre de 2017 en què comunicava l’existència d’una quantitat en el Pressupost General del Consell Insular d’Eivissa per a l’any 2017, destinada al cofinançament d’aquestes actuacions i als efectes de presentació per aquestes corporacions, d’una memòria valorada per a inversions en els seus respectius àmbits territorials, per ordre de prioritat i preferentment camins rurals d’interès per a extinció d’incendis.

  4. El Consell Insular d’Eivissa compta amb una dotació econòmica per import de 294.057,32 €, a la partida 4100-76200 del pressupost de l’exercici 2017 destinada a la col·laboració amb els ajuntaments en obres de millora de la xarxa de camins rurals d’Eivissa.

  5. L’esmentada aportació té un caràcter singular per concórrer-hi raons d’interès públic, social i econòmic, que evidencien la necessitat d’incidir directament en cadascun dels municipis de l’illa, amb la finalitat d’adoptar noves mesures d’impuls per al seu desenvolupament econòmic i social i afavorir el col·lectiu de persones que hi resideixen.

  6. L’article 21.2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions, estableix que l’Administració i els beneficiaris de subvencions poden formalitzar convenis instrumentals per tal de concretar els compromisos assumits per ambdues parts, aspecte que també recull l’article 28 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions referent a la concessió directa de les subvencions.

  7. En data 29 de setembre de 2017 i RGE núm. 25.430 d’aquest Consell Insular, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va presenta memòria valorada de data 26 de setembre de 2017, per al condicionament de 6 camins rurals del municipi.

  8. En conseqüència, en data 27 de novembre de 2017, mitjançant providència del conseller executiu del Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, es va disposar l’inici dels tràmits escaients per tal d’elaborar conveni de col·laboració per al manteniment i la millora de camins rurals amb cadascun dels ajuntaments de l’illa d’Eivissa, tot establint-se un import de subvenció del 74% de l’import sol·licitat -percentatge que s’ha establert en un 62%, atesa la quantitat existent en l’aplicació pressupostària referida en el moment de fiscalització de l’expedient-, així com que el pagament d’aquesta ajuda es realitzés per anticipat, atès el breu termini per executar les obres i actuacions i la dificultat de justificar-les dins el present exercici pressupostari i, un termini de justificació de les actuacions dins l’any 2018, amb l’exigència de que les obres hauran d’estar executades dins l’any 2017.

    I per tot això, les dues parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest Conveni

    Clàusules

  9. És objecte d’aquest conveni formalitzar la concessió d’una subvenció directa a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per un import de 63.166,12 euros per a l’execució de les activitats compreses i detallades a la memòria valorada presentada de data 26 de setembre de 2017, amb un pressupost de 101.880,84 € (IVA 21 % inclòs), que estableix el condicionament d’un total de sis camins rurals, i que s’adjunta a aquest conveni com a annex.

  10. Compromisos de les parts:

    1. L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia s’obliga a:

      Així mateix, també queda sotmès l’Ajuntament a totes aquelles altres obligacions que es derivin de l’esmentat Decret legislatiu i de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25 de juliol de 2006), en tot allò que hi siguin d’aplicació.

    2. El Consell Insular d’Eivissa s’obliga a:

      Realitzar l’aportació econòmica, a càrrec de l’aplicació pressupostària 4100 – 76200 del vigent pressupost, que tendrà caràcter de màxima, de seixanta-tres mil cent seixanta-sis euros i dotze cèntims (63.166,12 €), que correspon al 62% de les despeses i costos que es derivin de l’execució de l’activitat descrita en la clàusula primera.

  11. Pagament i justificació

    El pagament es realitzarà una vegada que s’hagi signat aquest conveni.

    L’Ajuntament haurà de justificar en el Consell Insular d’Eivissa, dins del termini de 3 mesos a comptar des de l’efectiu cobrament de l’import de la subvenció, la realització de les actuacions dutes a terme a l’any 2017, objecte del conveni, mitjançant un informe de l’interventor/la interventora, certificat pel secretari o secretària de l’Ajuntament, el qual ha de incloure tota la documentació relativa a les actuacions dutes a terme, així com la justificació de totes les despeses. Es podrà sol·licitar qualsevol altra documentació o els informes que es considerin adients.

    En el supòsit que no es justifiqui l’execució del total de compromisos adquirits s’haurà de reintegrar proporcionalment l’aportació econòmica del Consell Insular.

  12. La concessió d’aquest ajut és compatible amb la concessió d’altres ajuts que puguin concedir aquesta o altres administracions, però en cap cas l’import no pot ser de tal quantia que aïlladament o en concurrència amb altres subvencions superi el cost de l’activitat subvencionada.

  13. Pertocarà el reintegrament de les quantitats percebudes i l’interès de demora des del moment del pagament de la subvenció en els casos que estableix l’article 44 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions, i també previstos a l’article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

  14. El conveni es resoldrà si es donen les següents causes:

    - Incompliment de les obligacions per part de qualsevol de les parts signants, o d’ambdues.

    - L’anul·lació o la revocació de l’acte de concessió de la subvenció.

    - Impossibilitat material o legal de complir les obligacions que es deriven de l’objecte del conveni.

    - Denúncia manifestada per escrit.

    - El mutu acord de les parts.

    - La resta de les causes previstes a la normativa d’aplicació.

  15. Les parts que subscriuen aquest Conveni es comprometen a intentar resoldre en comú les diferències que puguin sorgir en l’aplicació i la interpretació d’aquest Conveni. Però si això no és possible, les qüestions litigioses que puguin afectar la interpretació i l’execució d’aquest Conveni han de ser del coneixement i de la competència de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR