Acord del Consell de Govern de 30 de maig de 2014 pel qual es modifica el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’exercici de 2014

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

Mitjançant l’Acord del Consell de Govern de 14 de març de 2014 s’aprovà el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any2014 (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 36, de 15 de març), al qual es refereix l’article 6.1 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu2/2005, de 28 de desembre.

La Vicepresidència i Conselleria de Presidència ha sol·licitat una modificació en l’apartat 1 del Pla Estratègic en el sentit d’incloure-hi una nova línia de subvencions destinada a fomentar el desenvolupament de l’acció cívica de les corporacions de dret públic de les Illes Balears.

D’altra banda, la Conselleria de Turisme i Esports ha instat una modificació en l’apartat 2 del Pla Estratègic de Subvencions, que afecta dues línies l’objectiu de les quals és donar suport als clubs esportius de les Illes Balears amb la finalitat que les convocatòries que se’n derivin puguin ser pluriennals i comprenguin els anys 2014 i2015, tot i que les temporades de competició s’inicien al mes de setembre d’un any i acaben al maig o juny del següent.

Al seu torn, la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats ha sol·licitat que es modifiqui el fons de finançament de les línies que gestiona la Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, incloses en l’apartat 3 del Pla Estratègic, segons les indicacions de la Direcció General d’Economia i Estadística, com a òrgan competent en la gestió dels fons procedents de la Unió Europea. Així, a les línies de subvencions finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) els correspon el fons finalista 31110, i a les finançades pel Fons Social Europeu (FSE) els correspon el fons finalista 19113.

Així mateix, s’han de modificar dues línies del mateix apartat 3 pel que fa a la redacció i a l’import dels ajuts a les pimes i les agrupacions sense ànim de lucre, i les partides pressupostàries dels ajuts per als investigadors amb contractes “Ramón y Cajal” i “Miguel Servet”.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori ha proposat, també, modificar l’apartat 5 del Pla Estratègic de Subvencions per tal que la línia de subvencions que gestiona el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per a la millora del medi ambient i de l’entorn rural (ajut de l’eix 2 del Pla de Desenvolupament Rural) tengui caràcter pluriennal i comprengui els exercicis de 2014 i 2015. També s’augmenta l’import de l’ajut econòmic referent a fruits de closca que forma part dels pagaments directes de la política agrària comuna (PAC).

Així mateix, s’inclou, en el mateix apartat 5, una línia de subvencions per fomentar la protecció i la conservació del patrimoni cultural de les Illes Balears. El 50% del finançament ha de ser a càrrec del programa operatiu FEDER 2007-2013.

Al seu torn, la Conselleria d’Economia i Competitivitat ha proposat modificar l’apartat 8 del Pla Estratègic de Subvencions amb la finalitat d’augmentar les quanties destinades a estimular l’ocupació de persones que pertanyen a col·lectius amb dificultats especials per accedir a un lloc de treball, al foment de l’energia eòlica per a autoconsum entre les administracions locals de les Illes Balears i al foment de l’ús, la gestió i la transformació per aplicacions tèrmiques de biomassa dirigida a administracions locals, empreses i associacions empresarials, i d’incloure-hi dues línies noves d’ajuts per fomentar l’establiment de nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d’Hisenda i Pressuposts, en la sessió de dia 30 de maig de 2014 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

“Primer. Modificar l’apartat 1 del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que consta en l’annex de l’Acord del Consell de Govern de dia 14 de març de 2014, en el sentit d’incloure-hi una línia, amb el contingut que s’inclou en l’annex d’aquest Acord.

Segon. Modificar dues línies de l’apartat 2 del Pla Estratègic de Subvencions, la gestió de les quals correspon a la Direcció General d’Esports, referents als ajuts als clubs esportius de les Illes Balears, en els termes que consten en l’annex d’aquest Acord.

Tercer. Modificar les línies la gestió de les quals correspon a la Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement incloses en l’apartat 3 del Pla Estratègic, que resten redactades tal com consta en l’annex d’aquest Acord.

Quart. Modificar dues línies de l’apartat 5 del Pla Estratègic de Subvencions, la gestió de les quals correspon al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), i incloure-hi una línia, la gestió de la qual correspon a la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, per al foment de la protecció i la conservació del patrimoni cultural de les Illes Balears, en els termes que consten en l’annex d’aquest Acord.

Cinquè. Modificar l’apartat 8 del Pla Estratègic de Subvencions, el qual resta redactat en els termes que consten en l’annex d’aquest Acord.

Sisè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

Palma, 30 de maig de 2014

El secretari del Consell de Govern

Antonio Gómez Pérez

ANNEX

1. Vicepresidència i Conselleria de Presidència

Direcció general, organisme o empresa: Direcció General de Relacions Institucionals i Acció Exterior

Fons de finançament: 11701 112C01 48000 00

Descripció: subvencions per al foment de l’acció cívica de les corporacions de dret públic de les Illes Balears

Objectius i efectes: fomentar la generació del coneixement i la seva transferència a la societat.

Cost: 48.000,00 €

Convocatòria: anual (2014)

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat

2. Conselleria de Turisme i Esports

Direcció general, organisme o empresa: Direcció General d’Esports

Fons de finançament: 12301457A0148000

Descripció: suport als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports col·lectius

Objectius i efectes: donar suport als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports col·lectius.

Cost total: 1.100.000 €

Convocatòria: pluriennal (2014: 550.000 €; 2015: 550.000 €)

Incidència sobre el mercat: sense incidència sobre el mercat

Direcció general, organisme o empresa: Direcció General d’Esports

Fons de finançament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR