Decret de Creació del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari de Catalunya (Decret 147/2011, de 18 de gener)

Publicado enDOGC
Ámbito TerritorialNormativa de Cataluña
RangoDecreto

La salut és l'element de la vida més apreciat per les persones i la sanitat és una de les polítiques públiques que la ciutadania considera que el Govern ha de prioritzar, sent els serveis sanitaris, en general, ben valorats.

No obstant això, el sistema sanitari s'enfronta al repte de prestació d'aquest servei essencial per al benestar de la ciutadania en un context en què la despesa sanitària, per factors diversos i, en gran mesura, associats al desenvolupament socioeconòmic, evoluciona més ràpidament que el conjunt d'ingressos de la sanitat.

En aquest marc, el Govern de la Generalitat de Catalunya té com a objectiu garantir la continuïtat d'un sistema sanitari d'accés universal, equitatiu i de qualitat sostenible, però alhora innovador. Aquest objectiu, en un context econòmic difícil i de limitació dels recursos disponibles, esdevé un exercici de responsabilitat imprescindible entre tots els agents del sistema, administració sanitària, govern i gestió de les entitats, professionals i ciutadans.

El compromís per a la sostenibilitat econòmica del sistema passa per considerar el sector salut com un sector dinàmic de l'economia productiva i un sector estratègic des del punt de vista social i, concretament en l'àmbit de la gestió, en l'adopció de mesures de racionalització i de millora de l'eficiència, que enforteixin la viabilitat i la perdurabilitat del sistema.

En el debat i el procés de reflexió que necessàriament ha d'acompanyar aquesta tasca, s'ha de comptar amb el compromís de persones de l'àmbit acadèmic, empresarial i professional que, des de l'exercici de diverses responsabilitats en la societat, assessorin la Presidència i el Govern.

Per tot això exposat, a proposta conjunta dels titulars del Departament de la Presidència i del Departament de Salut, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

ARTICLE 1 Creació

Es crea el Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari, configurat com a òrgan col·legiat assessor del president o presidenta de la Generalitat i del Govern en matèria de polítiques orientades a garantir el desenvolupament sostenible del sistema sanitari i impulsar-ne la millora de la gestió i el progrés adequat als requeriments del context assistencial i socioeconòmic, amb la composició, les funcions i el règim jurídic...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR