Decret de creació del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars de Catalunya (Decret 256/2011, de 8 de febrer)

Publicado enDOGC
Ámbito TerritorialNormativa de Cataluña
RangoDecreto

El Govern de la Generalitat de Catalunya s'ha fixat, com a prioritat, la definició i la concreció de les polítiques orientades a l'enfortiment de l'Estat de Benestar, protegint les persones que es troben en situació de risc d'exclusió social, per tal d'assegurar la cohesió social al nostre país.

El sistema de protecció, ara més que mai, té la necessitat de garantir la igualtat d'oportunitats de manera més eficient i eficaç, per a garantir l'evolució del conjunt de la societat catalana. Així mateix, és imprescindible la promoció i protecció de la família, com un dels eixos vertebradors de la política social del nostre país i com a estructura social bàsica que és transmissora de valors i generadora de solidaritat.

Amb aquests objectius, en un context econòmic difícil, el Govern no pot fer realitat aquesta voluntat sense comptar amb el treball d'aquelles persones que des del teixit associatiu construeixen també cada dia la xarxa de protecció social per a molts catalans i catalanes.

Per tot això, a proposta conjunta dels titulars del Departament de la Presidència i del Departament de Benestar Social i Família, i d'acord amb el Govern,

Decreto

ARTICLE 1 Creació

Es crea el Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars, configurat com a òrgan col·legiat assessor del president o presidenta de la Generalitat i del Govern, en matèria de polítiques orientades a impulsar un procés de desenvolupament del sistema de benestar social i de promoció de la família.

ARTICLE 2 Funcions

Són funcions del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars:

  1. Assessorar i informar sobre les qüestions que li siguin plantejades pel president o per les persones titulars dels departaments competents en les polítiques orientades a impulsar un procés de desenvolupament del sistema de benestar social i de promoció de la família

  2. Proposar les actuacions o plantejaments en aquest àmbit que consideri adequats en funció de l'evolució social i econòmica, tot tractant d'anticipar-se a les necessitats de la societat.

  3. Assessorar i donar suport, a petició del president o presidenta de la Generalitat, en processos de negociació que impliquin la participació del Govern o del Parlament en institucions de l'Estat o organitzacions internacionals.

  4. Portar a terme, directament o amb el suport d'analistes externs, els treballs adequats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR