Acord d’encàrrec de gestió de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports a l’Institut Balear de la Joventut de funcions d’assessorament i de seguiment tècnic previstes en la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut i en la normativa de desenvolupament (exp. EG 1/2017/CTCE/DGEJ)

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA DE TRANSPARÈNCIA, CULTURA I ESPORTS
Rango de LeyAcord

Parts

Ruth Mateu Vinent, consellera de Transparència, Cultura i Esports, en virtut del Decret 6/2016, de 6 d’abril, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament de membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 7 d’abril), en nom de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i en l’exercici de les atribucions que li confereix l’article 11 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Carles Gonyalons Sureda, president de l’Institut Balear de la Joventut (en endavant IB-Jove), atesa la seva condició de director general de Joventut, en virtut del Decret 54/2015, de 3 de juliol, pel qual es nomenen alts càrrecs i directors generals de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 88 de 3 de juliol) i d’acord amb l’article 6 del Decret 32/2006, d’11 de març, pel qual es regula l’Institut Balear de la Joventut (BOIB núm. 51 ext., de 6 d’abril), modificat per darrera vegada pel Decret 123/2010, de 17 de desembre (BOIB núm. 190, de 30 de desembre).

Fets

  1. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en virtut de l’article 30 de l’Estatut d’autonomia —aprovat mitjançant la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer—, té la competència exclusiva en matèria de lleure, foment, planificació i coordinació de les activitats d’oci, i en matèria de joventut (disseny i aplicació de polítiques, plans i programes destinats a la joventut).

  2. L’article 70 de l’Estatut d’autonomia disposa que aquestes mateixes competències són pròpies dels consells insulars, si bé el darrer apartat d’aquest mateix article estableix que es transferiran les competències atribuïdes com a pròpies als consells insulars mitjançant un decret de traspàs acordat en comissió mixta de transferències.

  3. Aquest traspàs s’ha fet efectiu, quant als consells insulars d’Eivissa i Formentera i de Menorca, en virtut de la Llei 21/2006, de 15 de desembre, d’atribució de competències als consells de Menorca i d’Eivissa i Formentera en matèria de joventut i lleure. L’article 17.14 estableix que l’Administració de les Illes Balears es reserva la titularitat i l’exercici de les potestats específiques atribuïdes als consells de Menorca i d’Eivissa i Formentera a l’àmbit de l’illa de Mallorca.

  4. El 3 d’agost de 2006 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut (LIJ), la qual va entrar en vigor al cap de dos mesos de l’endemà d’haver-se publicat. La LIJ regula per primera vegada el règim sancionador en matèria de joventut i temps lliure, en el títol VII, la qual cosa resulta imprescindible per poder actuar de manera eficaç, sobretot davant situacions en què els interessos dels menors i la seva seguretat es troben en perill. A més, s’hi estableixen la inspecció, les infraccions i les sancions. La funció inspectora en matèria de joventut i temps lliure l’han d’exercir funcionaris adscrits a l’òrgan administratiu que en tengui atribuïda la competència els llocs de feina dels quals hagin estat designats per a l’exercici de la funció inspectora, com estableix l’apartat 1 de l’article 77 de la LIJ.

    A més de les funcions pròpies de la inspecció, l’article 79 de la LIJ disposa la realització d’actuacions de seguiment, que tenen com a objectiu assessorar o comprovar el compliment adequat dels requisits i les condicions que estableix la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR