Acord del Consell de Govern d’1 de juliol de 2016 pel qual es modifica el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2016

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

Mitjançant Acord del Consell de Govern de 12 de febrer de 2016 s’aprovà el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2016 (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 23, de 18 de febrer de 2016), al qual es refereix l’article 6.1 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decretlegislatiu2/2005, de 28 de desembre.

Com a conseqüència d’ajusts interns derivats de la LXI Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals, en la qual es varen distribuir els fons en matèria laboral dels pressuposts generals de l’Estat perquè els gestionin les comunitats autònomes, el Servei d’Ocupació de les Illes Balears ha proposat modificar diverses línies de subvencions incloses en l’apartat 11 del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2016, amb la finalitat de reajustar-ne el pressupost.

A més, també s’hi introdueixen noves línies i se n’elimina una, de manera que se’n pot distribuir el crèdit entre les altres línies. Pel que fa a les noves línies, en primer lloc se n’inclou una destinada a millorar la formació en idiomes i noves tecnologies perquè, com que la comunitat autònoma de les Illes Balears és un territori amb una economia basada fonamentalment en el sector turístic, és prioritari que el capital humà de les Balears tengui formació en diferents idiomes, per tal de millorar no només la qualitat dels treballadors, sinó també la dels serveis que s’hi presten.

En segon lloc, es preveu una línia de subvencions per finançar els costs associats als contractes de formació i aprenentatge, perquè es considera que el dinamisme de determinades activitats econòmiques i el volum de contractació de qualitat en sectors econòmics com el nàutic necessiten la capacitació de mà d’obra per donar resposta als requeriments de producció. Alhora, les elevades taxes de desocupació juvenil ofereixen una oportunitat d’encaix mitjançant contractes de formació i aprenentatge amb els quals es qualifica els joves en ocupacions relacionades amb aquests sectors emergents i es manté el nivell d’activitat econòmica.

Finalment, i per vertebrar correctament les polítiques actives d’ocupació i el foment econòmic dels municipis, es requereix una figura experta en desenvolupament local que permeti la captació de fons en matèria d’ocupació, educació i sostenibilitat ambiental, promogui l’activitat empresarial, implanti els programes d’ocupació en el territori i reporti beneficis a les administracions competents en matèria d’ocupació.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, en la sessió de dia 29 d’octubre de 2015, adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

“Primer. Modificar les línies de subvencions següents incloses en l’apartat 11 del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2016.

On diu:

Direcció general o entitat: Servei d’Ocupació de les Illes Balears

Font de finançament: 76101 322D03 cap. 4 FF 19114 (El Fons Social Europeu aporta el 85% del finançament, i la Comunitat Autònoma, el 15 % restant.)

Descripció: subvencions per presentar projectes per a programes mixts d’ocupació dins el Programa de Garantia Juvenil

Objectius i efectes: millorar la qualificació i les possibilitats d’ocupació d’un col·lectiu determinat (menors de 30 anys) de joves desocupats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR