Acord del Consell de Govern de 8 de juliol de 2016 en relació amb l’elaboració i la implantació dels plans d’igualtat per al personal docent, el personal estatutari i el personal de la resta d’ens que integren el sector públic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

En la sessió de dia 22 de març de 2016, el Ple del Parlament de les Illes Balears va aprovar la Proposició no de llei amb RGE núm. 5348/15, mitjançant la qual el Parlament insta el Govern de les Illes Balears a aprovar i implantar el II Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de Serveis Generals de la Comunitat Autònoma per al període 2016-2020 i a elaborar els plans d’igualtat corresponents al personal educatiu, al personal sanitari i al personal del sector instrumental.

El 7 de juliol de 2012 es va aprovar el I Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb un àmbit d’aplicació circumscrit al personal funcionari representat en la Mesa Sectorial de Serveis Generals i al personal laboral de serveis generals que presta serveis a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Així doncs, aquest Pla no era aplicable al personal docent, al personal estatutari ni al personal laboral de les entitats públiques empresarials, fundacions, consorcis o societats mercantils públiques del sector instrumental.

La vigència del I Pla es va fixar en tres anys des de la data en què se’n va publicar l’aprovació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 98, de 7 de juliol), si bé el Consell de Govern va preveure que seguiria en vigor fins que se n’aprovàs un de nou.

Les tasques per elaborar el II Pla d’Igualtat en l’àmbit de serveis generals s’iniciaren el mes de juny de 2015. La Comissió Tècnica de Seguiment del Pla d’Igualtat ha tingut en compte l’informe d’avaluació final i els resultats d’un estudi sobre les dades quantitatives i qualitatives que varen servir de base per elaborar el I Pla, per així conèixer-ne l’impacte i els aspectes que s’havien de considerar a l’hora d’emprendre la redacció del II Pla. L’esborrany del II Pla es va presentar a la Comissió d’Igualtat el dia 13 de juny de 2016.

Pel que fa a la negociació amb la part social, el 30 de juny de 2016 el II Pla d’Igualtat es va presentar a la Mesa General de Serveis Generals pel que fa al personal funcionari i el dia 7 de juliol de 2016 es va presentar al Comitè Intercentres pel que fa al personal laboral de serveis generals.

El I Pla d’Igualtat, que afectava únicament el personal de serveis generals, es va elaborar per complir la disposició addicional setena del Text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2005, de 30 d’octubre, que estableix el següent:

  1. Les administracions públiques estan obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral i, amb aquesta finalitat, han d’adoptar mesures adreçades a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre dones i homes.

  2. Sens perjudici del que disposa l’apartat anterior, les administracions públiques han d’elaborar i aplicar un pla d’igualtat que s’ha de desenvolupar en el conveni col·lectiu o acord de condicions de treball del personal funcionari que sigui aplicable, en els termes que s’hi prevegin.

Pel que fa a altres plans d’igualtat en l’àmbit de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR