Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats, de 16 d’abril de 2014, per la qual es convoca el procediment per a l’ampliació de la dotació de personal d’atenció a la diversitat a l’ensenyament privat concertat per al curs 2014-2015

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS
Rango de LeyResolució

Antecedents

  1. El Títol II de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (LOE), en la redacció donada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) fa referència als alumnes que requereixen una atenció educativa diferent de l’ordinària perquè presenten alguna necessitat específica de suport educatiu i assenyala que les administracions educatives han d’establir els procediments i recursos necessaris per identificar aquestes necessitats i perquè aquests alumnes puguin assolir el màxim desenvolupament possible de les seves capacitats personals i, en tot cas, els objectius establerts amb caràcter general per a tot l’alumnat.

  2. El Decret 39/2011, de 29 d’abril, pel qual es regula l’atenció a la diversitat i l’orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics pretén garantir la igualtat d’oportunitats a tots els alumnes per tal que puguin assolir el màxim desenvolupament de les seves capacitats.

    Aquest Decret estableix que els centres docents han de dur a terme les actuacions necessàries per aconseguir que els alumnes arribin a assolir els objectius i les competències bàsiques de les diverses etapes educatives.

  3. En aplicació de la LOE, l’article 14.4 del Decret 67/2008, de 6 de juny, pel qual s’estableix l’ordenació general dels ensenyaments de l’educació infantil, l’educació primària i l’educació secundària obligatòria a les Illes Balears estableix que, correspon a la Conselleria d’Educació i Cultura proveir els recursos necessaris per garantir, entre altres, l’atenció a la diversitat dels alumnes i, en especial, l’atenció d’aquells que presenten necessitat específica de suport educatiu.

  4. L’article 5 de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura, de 7 de maig de 2008, per la qual es regula la dotació dels equips docents als nivells educatius concertats estableix les ràtios de distribució d’hores no incloses en el currículum del nivell respectiu per a cada tipus de centre i per als diferents nivells educatius. Aquestes ràtios inclouen hores d’atenció individualitzada, de suport i de compensació educativa.

    Fonaments de dret

  5. Els articles 1 i 2 i els preceptes que hi concorden de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació.

  6. Els articles del capítol I del títol II de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

  7. Els articles 57, 58 i 59 i els preceptes que hi concorden de la Llei orgànica, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa.

  8. El Decret 39/2011, de 29 d’abril, pel qual es regula l’atenció a la diversitat i l’orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics.

  9. Els articles 4, 5, 13 i 14 i els preceptes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR