155E/2018 FORU AGINDUA, apirilaren 20koa, Osasuneko kontseilariak emana, Elikadura Atalaren eginkizunak eta egitura aldatzen dituena.

SecciónI. Nafarroako Foru Komunitatea

Osasunbidea-Nafarroako Osasun Zerbitzuaren Estatutuetan, zeinak irailaren 3ko 171/2015 Foru Dekretuaren bidez onetsi baitziren, ezartzen da, 19.2 artikuluan, ezen zerbitzu asistentzialak, atalak eta unitateak Osasun Departamentuko titularraren foru aginduen bidez ezarriko direla, Osasunbidea-Nafarroako Osasun Zerbitzuko Kudeaketa Zuzendaritzak proposaturik.

Osasuneko kontseilariaren ekainaren 30eko 54/2016 Foru Aginduak ezartzen du Nafarroako Ospitaleguneko egitura organikoa osasun laguntzaz kanpoko atalen eta osasun laguntzaz kanpoko unitateen mailan.

Nafarroako Ospitaleguneko Zuzendaritzak txostena egin du eskatuz Elikadura Atalaren eginkizunak aldatzeko, atal horretako bi unitateren izena eta eginkizunak aldatzeko, eta Elikaduraren Kontrol eta Kalitaterako Unitatea sortzeko, zeina Elikadura Atalaren mendekoa izanen baita.

Horrenbestez, Osasunbidea-Nafarroako Osasun Zerbitzuko zuzendari kudeatzaileak proposaturik, eta Osasunbidea-Nafarroako Osasun Zerbitzuaren Estatutuak onesten dituen irailaren 3ko 171/2015 Foru Dekretuak eta Nafarroako Gobernuari eta Lehendakariari buruzko abenduaren 3ko 14/2004 Foru Legeak ematen dizkidan ahalmenak erabiliz,

AGINDU DUT:

Artikulu bakarra. Aldatzea Osasuneko kontseilariaren ekainaren 30eko 54/2016 Foru Agindua, zeinaren bidez ezartzen baita Nafarroako Ospitaleguneko egitura organikoa osasun laguntzaz kanpoko atalen eta osasun laguntzaz kanpoko unitateen mailan.

Bat.–45. artikulua aldatzen da, eta honela idatzita geldituko da:

  1. artikulua. Elikadura Atalaren eginkizunak.

    Elikadura Atalak eginkizun hauek beteko ditu:

    1. Nafarroako Ospitaleguneko pazienteen elikadura prozesua koordinatzea.

    2. Menuak egiteko beharrezko elikagaien eta bestelako janarien erosketa planifikatzea.

    3. Nafarroako Ospitaleguneko pazienteen gosariak, bazkariak, askariak eta afariak koordinatzea, horiek prestatzeari, platerean jartzeari, banatzeari, ontziak biltzeari eta ontziak garbitzeari dagokionez.

    4. Pazienteei zerbitzatutako jakien kalitatearen eta higienearen gaineko kontrola gainbegiratzea.

    5. Ataleko langileen kudeaketa planifikatzea eta koordinatzea.

    6. Bere jarduera eremuko aldizkako informazioa prestatzea aginte-koadroarentzat.

    Bi.–46. artikulua aldatzen da, eta honela idatzita geldituko da:

  2. artikulua. Elikadura Atalaren egitura.

    Elikadura Atalak osasun laguntzaz kanpoko unitate hauek ditu bere egituran:

    1. Sukaldeko eta Elikadura Azpiegituretako Unitatea.

    2. Elikaduraren Kudeaketa eta Informaziorako Unitatea.

    3. Elikaduraren...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR